Kutlu Doğum Genişleyerek Devam Ediyor   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-13-2008 (15:13)   Son Mesaj: 04-13-2008 (15:13)    Cevap: 0    Gösterim: 2859  

    04-13-2008

    Kutlu Doğum Genişleyerek Devam Ediyor

    Avusturya'da birlik olup Hz. Muhammed'in doğumunu kutlayan birlik dahada genişleyerek devam ediyor. Yeni gkatılan derneklerle beraber 13 e çıkan katılım dahada büyüyerek genişliyor.

    İşte Birliğin Kutlu doğum proğramı ile ilgili yaptığı açıklama

    Allah Rasûlü’nün ‘’Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır’’ mesajını kendimize rehber edinerek, din ve camii eksenli Müslüman Türk Derneklerinden oluşan ‘’Kutlu Doğum Platformu’’ olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da - halkayı daha da genişleterek - Peygamber efendimizin kutlu doğumunu, O’na duyulan derin sevgiyi gönüllerden sözlere, sözlerden fiillere ve nesilden nesile aktarmak amacıyla müşterek bir program düzenlemiş bulunuyoruz.

    İnsanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan ve insanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.s)’ın dünyaya teşriflerini kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz tazelenme mevsimi olan bir Kutlu Doğum Haftasına daha yaklaşmış olmanın mutluğunu yaşıyoruz.

    Kutlu Doğum Haftası, Müslüman Türk toplumunu birlik ve dayanışma içerisinde aydınlık geleceğe taşıyacak, insanları birbirlerine yaklaştıracak ve gençleri şuurlandıracak sağlam bir gelenektir. Yüzyıllardır görülmüştür ki, Türk Milleti inançlıdır, hoş görülüdür, dini inançlarını kavga unsuru değil, bilakis barışın ve huzurun kaynağı olarak görmektedir. Takip ettiğimiz geleneğin gücü ve bunun hala dipdiri yaşaması gelecek için bizi umutlandırmaktadır.

    İnsanlar arasında kin ve nefretin, farklılıklar arasında çatışmanın alevlendiği, insan hakları ihlâlleri, kötü ve zararlı alışkanlıkların hızla yayıldığı, tabiatın hoyratça kullanıldığı günümüz dünyasında, âlemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimizi anlamaya ve anlatmaya, onun sevgisi etrafında birleşmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayız.

    Sevgili Peygamberimizin şahsında yükselen sevgi seli, bizim medeniyet anlayışımızı, insan ve hayat tasavvurumuzu ortaya koymaktadır. Çünkü bizim kültürümüzde Ahmet Yesevî, Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bayram Velî, Hacı Bektaş Velî gibi sevgi ve gönül dostları, bütün insanlığa kucak açmış Anadolu erenleri vardır. Kendimiz için istediğimizi, başkası için de istemek, varlığı sevgi ve şefkatle kucaklamak, yaratılanı yaratandan ötürü sevmek, bizim gönül dünyamızın ve medeniyet anlayışımızın esasıdır. Bu anlayışta şiddete, öfkeye, kin ve nefrete, adaletsizliğe, merhametsizliğe, zulme ve haksızlığa asla yer yoktur.

    İşte Kutlu Doğum Haftası, Sevgili Peygamberimizin gönülleri sevgiyle birleştiren çağrısına kulak vererek, sahih dinî bilginin ışığında manevî hayatımızı zenginleştirmenin, barış ve esenlik içinde güvenle yaşamanın, uzaklıklarımızı yakın etmenin ve kardeşlik köprüsünde birlikte yürümenin vaktidir.

    Peygamber Efendimiz, ‘’İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır’’ buyuruyor. Bizler de, insanlığa hizmet etmeyi kendine şiar edinmiş kurum ve sivil toplum örgütleri olarak bu ve benzeri programlarla, Avusturya’da barış, huzur ve hoşgörü ortamının devamına katkıda bulunmaya gayret etmekteyiz.


    Kutlu Doğum Platformu olarak birlikte iftar, birlikte bayram kutlaması ve Kutlu Doğum programlarıyla Avrupa’da birçok ilke imza atmanın ve hayırlı işlere vesile olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sene Kutlu Doğum Haftası programımız 19 Nisan 2008 tarihinde Stadhalle’de büyük salon programı olarak gerçekleştirilecektir. Bütün toplumumuzu bu programa iştirak ederek Peygamberimizin etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz.


    KUTLU DUĞUM PLATFORMUNA ÜYE KURULUŞLAR:

    T.C. Viyana Din Hizmetleri Müşavirliği

    Anadolu Kültür Merkezi (AKM)

    Avusturya İslam Kültür Merkezleri Birliği (AİKMB)

    Avusturya Nur Cemaati

    Avusturya Türk Akademisyenler Merkezi (ATAM)

    Avusturya Türk Federasyonu (ATF)

    Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği (ATİB)

    Bündnis Mosaik

    Müslüman Akademisyenler Birliği (MUSAK)

    Nizam-ı Alem Ocakları

    Viyana İslam Federasyonu (WIF)

    Viyana İslam Lisesi (SOLMIT)

    WONDER


    Tarih: 19. Nisan 2008

    Yer : Stadthalle

    Saat : 18.00 (Giriş 16.30) Ücretsiz




    Kutlu Doğum Genişleyerek Devam Ediyor Yorumları