Rus Resmi Siyasetiyle Sorun Yaşayan Kayıp Rus Sanatçı   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-13-2008 (14:55)   Son Mesaj: 04-13-2008 (14:55)    Cevap: 0    Gösterim: 1155  

    04-13-2008

    Rus Resmi Siyasetiyle Sorun Yaşayan Kayıp Rus Sanatçı

    Rusya resmi siyasetine ters düşerek sorun yaşayan Rus ressam Anna Michaltschuk'un cesedi Almanya'nın başkenti Berlin'deki bir kanalda bulundu.

    Polis yetkilisi Bernhard Schodrowski İHA'ya yaptığı açıklamada, 52 yaşındaki sanatçının son zamanlarda depresyon yaşadığını ve Kasım 2007'den bu yana Berlin'in Charlottenburg ilçesi, Lietsensee yakınındaki Spiegelweg'de ikamet eden sanatçının ölümünün olası bir intihar girişimi olabileceğini söyledi.


    Sanatçının cesedinin Moabit'deki morgda tutulduğunu belirten Schodrowski, ölümle ilgili nihai nedenin otopsi sonucu açıklanabileceğini söyleyerek, "Berlin'deki Spree kanalından dün çıkardığımız ceset, 52 yaşındaki Anna Michaltschuk'a aittir. Michaltschuk üç haftadır kayıptı. 21 Mart günü öğleden sonra Berlin Charlottenburg ilçesindeki evinden ayrıldı ve daha sonra bir daha izine rastlanmadı. Eşi hemen kayıp bildiriminde bulundu. Buradaki polis dairesi hemen bu konuda harekete geçti ve yoğun bir şekilde sanatçıyı aramaya başladık. Ayrıca arama işleminde dalgıç polisler de görev aldı" dedi.

    Michaltschuk'un kayboluşunun ardında siyasi bir neden yatabileceği duyumunu da aldıklarını ifade eden Schodrowski, "Bu nedenle hemen bu alanda da araştırma başlattık. Ancak şu ana dek sanatçının kaybolmasının ardında siyasi bir neden biz bulamadık. Araştırmalarımız daha çok özel nedenlerden kaybolduğu yönündeydi. Cesedi bulduktan ve ilk tıbbi incelemeler sonucu bunun intihardan kaynaklanabileceğini söyleyebiliriz. Ancak bu konudaki kesin bildirimi ancak otopsi sonucu yapabiliriz" şeklinde konuştu.

    Rus Ortodoks ve Devlet Başkanı Wladamir Putin'e muhalif olarak bilinen Rus sanatçı Anna Michaltschuk'un, 2003 yılında Moskova'daki Andrei Sakharov Müzesi'nde gerçekleştirdiği "Din" konulu sergisi, Rus Ortodoksları tarafından sert bir tepki ile karşılanmış ve Michaltschuk kilise çevrelerince Ortodoksluktan men edilmişti.

    Rusya'da Pseudonym Anna Alchuk ismine sahip olan Michaltschuk, ülkenin önde gelen ve tanınmış sanatçıları arasında yer alıyordu.

    3 haftadır kayıp olan sanatçının akibeti ise çeşitli yorum ve endişeler içeren haberlere neden olmuştu.




    Rus Resmi Siyasetiyle Sorun Yaşayan Kayıp Rus Sanatçı Yorumları