Türk Dedektif Almanya'da Kahraman Oldu   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-13-2008 (14:46)   Son Mesaj: 04-13-2008 (14:46)    Cevap: 0    Gösterim: 1542  

    04-13-2008

    Türk Dedektif Almanya'da Kahraman Oldu

    Almanya’da çöp mafyasının tarım alanlarına atık madde dökmesini belgeleyerek büyük çevre skandalını ortaya çıkaran dedektif Tamer Bakiner, bir anda Almanya’nın en ünlü dedektifi oldu. Bakiner, 25 kişilik ekibiyle 7 ay sürdüğü takip sonunda büyük bir çöp mafyasını ortaya çıkardı. Milyarlarca Euro haksız kazanç elde eden çöp mafyası, Bakiner’in titiz çalışması sonunda adalete teslim edildi.

    ALMAN televizyonları, Tamer Bakiner’in başarısını "Çöp skandalını Türk dedektif ortaya çıkardı" başlığıyla duyurdu. İtalya’daki çöp mafyasıyla alay eden Alman kamuoyu, birden kendi ülkesindeki çöp mafyasıyla sarsıldı. Alman basınının röportaj yapmak için sıraya girdiği Bekiner, Hürriyet’in sorularını cevapladı:


    Neden yüzünüzün tanınmasını istemiyorsunuz?

    - Biz Almanya’da büyük bir çöp skandalını ortaya çıkardık. Çok açık konuşalım, bir mafyayı deşifre ettik. Onlar çok büyük zarara uğradılar. Hedef olabiliriz. Bunun yanında işimiz gereği dedektif olarak yüzümüzün tanınması da çok doğru değil.

    Mesleğimiz tehlikeli mi demek istiyorsunuz?

    - Dedektif olarak bir bilinmeyeni araştırıyorsunuz. Hangi sonuçlarla karşılaşacağınız hakkında en ufak bir bilginiz bile yok. Bu, tabii ki tehlikeyi de getiriyor. En nihayetinde yasal veya etik olmayan bir konuyu araştırıyorsunuz. Bu yollara başvuran insanlar da her şeyi göze alarak bu yola çıkmışlar. Kazanç yollarının kesildiğini görenler bizleri ölümle tehdit ediyorlar. Her zaman her şeye hazırlıklı olmak bizim için esas.

    AİLEM ADANALI

    Nasıl seçtiniz bu mesleği?

    - Ben Adanalı göçmen bir ailenin dört çocuğundan ikincisiyim. 1972 Almanya doğumluyum ve Alman vatandaşıyım. Burda ilk ve orta okulu bitirdim. Küçüklüğümden beri hep polis mesleğine ilgi duydum. Orta okulu bitirdikten sonra Münih’te polis okuluna gittim. Polis okulunu bitirdiğim sene avukat bir tanıdığımız benden küçük bir araştırma yapmamı istedi. İlk özel dedektiflik maceram böyle başladı. İlk araştırmalarım faydalı sonuçlar verince, avukat tanıdığımızdan devamlı iş almaya başladım. Bana dedektiflik, polis olmaktan daha çok heyecan verdi. Böylece lisans alarak kendi dedektif firmamı kurdum. 16 seneden beri Avrupa’nın tamamında çalışma olanağı buldum. yanımda Almanya genelinde 40 kişi kadrolu çalışıyor. Ama bunun yanında bir iş için hukukçulara, vergi danışmanı gibi uzmanlara da ihtiyacımız oluyor ve onlara da iş veriyoruz. Avrupa genelinde bürolarımız var.

    Çöp mafyası Euro milyarderi

    - Çöp ve atık madde depolaması konularında Avrupa genelinde faaliyet gösteren uluslararası büyük bir holding beni arayarak konuyla ilgili araştırma yapmamızı istedi. Almanya gibi gelişmiş ülkelerde çöp ve atık maddenin depolanması veya yok edilmesi, oldukça pahalı bir iş. Yasadışı yollardan yapılan çöp ticareti sadece Almanya’da milyarlarca Euro’luk paranın mafyanın kasasına girmesi anlamına geliyor.

    Son olarak Sachsen Anhalt eyaletinde 25 kişilik ekibimle yedi ay boyunca gece gündüz geniş bir araştırma yaptık. Bazen bir kilometre uzaklıktan çekimler yaptık, bazen günlerce kamyonları takip ettik, helikopterle havadan tespitlerde bulunduk. Günlerce arabalarda sabahladık ve sonunda yeteri kadar delil toplamayı başardık. Çöp mafyasının sadece bu bölgede on milyon tona yakın çöp ve atık maddeyi tarım için ayrılan araziye gömdüğünü saptadık. Çöpler hiçbir tedbir alınmadan 80 metre derinliğe toprağa gömülürken, görüntüledik.




    Türk Dedektif Almanya'da Kahraman Oldu Yorumları