4 Alman Polisi Yarın Adalet Önüne Çıkarılıyor   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-13-2008 (14:39)   Son Mesaj: 04-13-2008 (14:39)    Cevap: 0    Gösterim: 843  

    04-13-2008

    4 Alman Polisi Yarın Adalet Önüne Çıkarılıyor

    Alman polisi suçsuz Türk genci Erdal R'nin evini geceyarısı basarak tekme tokat dövdü. Olay 2005 yılında olmasına rağmen 4 Alman polisi yarın adalet önüne çıkarılıyor.

    Erdal'ı bu hale getirdiler...

    Oysa Alman genci Marco W Antalya'da bir İngiliz kızı tazic ettiğinde Türkiye'nin adaleti geciktirdiği eleştirileri yapılmış ve Marco'nun serbest bırakılması için kampanyalar düzenlenmişti. Alman televizyonları günlerce Türkiye'den canlı yayınlar yaparak Marco'ya karşı adaletsiz davranıldığını haberlerinde duyurmuştu.


    Almanya'nın başkenti Berlin'de 2005'te Alman polisi 17 yaşındaki Türk gencin soygun yaptığı gerekçesiyle gece yarısı evini bastı. Çocuk yaşta olan Erdal R'yi evinde döverek dişlerini kıran ve yüzünün kan içinde kalmasına neden olan Alman polisleri 3 yıl sonra yarın suçsuz yere bir kişiyi yaralamaktan mahkemeye çıkarılacak.

    Alman Özel Komando Birliği'nde görevli polis memurları Andreas K, Oliver C, Markus G. ve Christian Gu, Erdal R'yi tutuklama sırasında dövmek ve yaralamak suçundan hakim karşısına çıkacak.

    Masum Türk genci Erdal R olay gecesi dört Alman polisinin evinin kapısını zorla kırarak içeri girdiklerini anlattı. Erdal olayı şöyle anlattı: "Uyuyordum. Kapımın kırıldığını ve içeri silahlı dört kişinin daldığını gördüm. Biri beni yataktan zorla dışarı çekti. Diğeri üzerime çullandı. Bir başkası da yüzüme yumruk indirdi. Sonra tekmelerle karnıma, ayaklarıma ve her tarafıma vurmaya başladılar."

    ADEM DE ALMAN POLİSİ KURBANI OLMUŞTU

    Kısa süre önce Almanya’nın Hagen kentinde Türk genci Adem Özdamar polis karakolunda dövülmüştü. Hastaneye kaldırılan Türk genci günlerce komada yaşadıktan sonra hayatını kaybetmişti. Adem’i Alman polisinin komaya soktuğunu belirten Özdamar Ailesi mahkemeye başvurmuştu. Alman polisi ise kendini şöyle savunmuştu: "Uyuşturucu etkisi altındaydı ve peşinde kendisini öldürmek isteyenler bulunduğunu söylüyordu. Birden saldırganlaşınca sakinleştirmek için fiziksel müdahalede bulunmak zorunda kaldık."

    Erdal yakın dövüş sporları eğitimi alan polislerin her birinin 90 kilo ağırlığında olduğunu söyledi.

    Alman polisi, Erdal R'nin silahla bir süpermarketi bastığını sanarak evine baskın düzenlemişti. Oysa 17 yaşındaki Türk genci Erdal R'nin soygunla hiç alakası yoktu.

    Erdal bu olaydan sonra korku duyduğu için bir daha evde tek başına kalamadığını, artık kardeşinin evinde yaşamaya başladığını söyledi.

    Berlin polis müdürü Dieter Glietsch olayın mahkemede olduğunu bu konuda açıklama yapmak istemediğini belirtti.

    MARCO DAVASINDA TÜRKİYE SUÇLANMIŞTI

    Antalya'da İngiliz kız 13 yaşındaki Charlotte M.'ye cinsel tacizden geçen yıl 11 Nisan'da tutuklanarak 247 gün cezaevinde kalan Alman genci 18 yaşındaki Marco W. mahkemesi devam etmesine rağmen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Alman Marco'nun ülkesine gitmesine izin verilmişti. Marco 1 Nisan'da yapılan duruşmaya da katılmamıştı.

    TÜRKİYE'DE ADLİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

    Türkiye ile Almanya arasında diplomatik krize neden olan, AB Parlamentosu'nda dahi gündeme gelen Alman gencin İngiliz kıza ‘cinsel taciz' davasının 9'uncu duruşması 1 Nisan'da Antalya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılmıştı. Duruşmaya, 14 Aralık 2007'de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Marco W. katılmadı. 28 Şubat'ta 18 yaşına giren Marco'yu, avukatı Ahmet Ünal Ersoy savundu. Marco'nun annesi Martina W.'nin de izlediği duruşmada Charlotte M.'yi Türk avukatı Ömer Aycan temsil etti. Alman medyasından RTL, N24, Bild, Ulzener gazetesinin muhabirlerinin takip ettiği, gizli oturum yapılan ve 20 dakika süren duruşmada, mahkeme heyeti, avukatların talebi üzerine Marco W.'nin duruşmalardan vareste tutulmasına (Duruşmalara katılmasına gerek olmadığına), taraflarla ilgili sağlık raporlarının İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verdi. Duruşma 4 Temmuz 2008 tarihine ertelenirken, ayrıca İngiliz kızı Charlotte M.'nin İngiltere'den gelecek psikiyatri raporu da beklenecek.




    4 Alman Polisi Yarın Adalet Önüne Çıkarılıyor Yorumları