Irkçılar Yine Ev Kundakladı?   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-09-2008 (22:20)   Son Mesaj: 04-09-2008 (22:20)    Cevap: 0    Gösterim: 768  

    04-09-2008

    Irkçılar Yine Ev Kundakladı?

    Almanya'nın Pforzheim kentinde bir hafta içerisinde ikinci yangın şoku yaşandı.

    Geçtiğimiz gün, 'Gymnasiumstr.139' adresinde Türk, Rus, İtalyan ve Alman 14 ailenin kaldığı bir apartmanda sabaha karşı saat 05.00 sıralarında yangın çıktı.

    Dört Türk ailesinin de ikamet ettiği binada çıkan yangın korku ve paniğe sebep olurken, Türk aile reisleri Erdal Demiral, Bayram Koca, Zafer Işık ve Nurettin Aldırmaz, dumanın erken fark edilmesiyle büyük bir facianın eşiğinden döndüklerini söylediler.

    Bina sakinlerinden Jülide Demiral ise 'Sabah işe gitmek için kalktığımda burnuma yanık kokusu geldi. O telaşla kapıyı açtığımda merdivenlerden yoğun duman geldiğini gördüm' diyerek, bunun üzerine hemen yan binadaki Türk komşusuna haber verdiğini sözlerine ekledi.

    Ailelerin, binaya polis ve itfaiye çağırarak muhtemel bir facianın önüne geçmesiyle, olay yerine gelen itfaiye ve ilkyardım ekipleri, aileleri binadan tahliye etti.

    Çıkan yangında 11 kişi dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırılan şahısların arasında Aldırmaz ailesinin 15 ve 12 yaşlarındaki kızları da bulunurken, yangının çıkış sebebiyle alakalı henüz bir açıklama yapılmadı.

    Binada gaz ve elektrik bağlantıları kesilirken, soğutma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

    Olayla ilgili araştırmaların devam ettiği, olayda kundaklama ihtimali üzerinde de durulduğu belirtildi.




    Irkçılar Yine Ev Kundakladı? Yorumları