Tüdemsaş, Almanlara Yük Vagonu Satmaya Hazırlanıyor   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-09-2008 (22:13)   Son Mesaj: 04-09-2008 (22:13)    Cevap: 0    Gösterim: 711  

    04-09-2008

    Tüdemsaş, Almanlara Yük Vagonu Satmaya Hazırlanıyor

    Alman Demiryolları devi Deutsche Bahn, Türkiye Demiryolları Makinaları Sanayi Anonim Şirketi (TÜDEMSAŞ) ile iş birliği yapmak istiyor. Fabrikayı ziyaret eden Alman Demiryolları Deutsche Bahn Danışmanı Albert Hartmann, ülke demiryollarının ihtiyacı olan yük vagonlarını karşılayabilmek için Türkiye ile işbirliği yapabileceklerini söyledi.

    Alman ekip, Tüdemsaş Genel Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu. Fabrikanın gezilmesinden sonra genel müdürlük toplantı salonunda bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Tüdemsaş Genel Müdürü Halil Torun ile Alman Demiryolları devi Deutsche Bahn başkanlığındaki ekibin yanı sıra Tüdemsaş genel müdür yardımcıları, daire başkanları ile fabrika müdürleri hazır bulundu. Tüdemsaş'ın faaliyetlerini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından söz alan Almanya Demiryolları Deustche Bahn danışmanı Albert Hartman, dünya demiryolu sektöründe söz sahibi olan Almanya Demiryolları Deustche Bahn'ın faaliyetleri hakkında bilgi sundu. Hartmann , Almanya Demiryollarının elinde şu an yaklaşık 100 bin adet çeşitli tipte yük vagonu bulunduğunu ve yıllık 3 bin 500 adet yük vagonuna ihtiyaçları olduğunu söyledi.


    Hartmann, bu nedenle Almanya Demiryolları'nın yük vagonu ihtiyaçlarına cevap verebilecek yük vagonu imalatı yapan şirketlerle görüşmeler yaptıklarını söyledi. Alman Demiryolları'nın mevcut durumu ile kısa , orta ve uzun vadeli demiryolu stratejileri hakkında bilgi veren Albert Hartmann,"Karşılıklı görüş birliğine varmamız halinde sizlerle elbette çalışmak istiyoruz."dedi. Hartmann , Tüdemsaş Genel Müdürlüğü'nü yakın gelecekte ve uzun vadeli bir iş birliği yapabilme imkanlarını araştırmak için ziyaret ettiğini ve Tüdemsaş Genel Müdürlüğü ile ilgili hazırlayacağı raporu Almanya Demiryolları yetkililerine sunacağını söyledi. Hartmann," Tüdemsaş'ın iş gücü ve tezgah kapasitesi ile mevcut makine parkından çok etkilendiğini ve olumlu düşüncelerle Sivas'tan ayrıldığını söyledi.

    Tüdemsaş Genel Müdürü Halil Torun ise konuşmasında , dünya çapında bir demiryolu kuruluşunun şirketimize ilgi duyması bizi memnun etti. Kendilerine yük vagonu imalatı talepleri doğrultusunda gereken katkıyı sağlayabileceğimizi anlattık. Fabrika olarak Almanya Demiryolları ile her türlü işbirliğine hazırız" dedi.

    Torun, ayrıca bu girişimlerle Sivas ekonomisini de doğrudan ilgilendiren uzun vadeli bir işbirliğinin temellerini atma gayretlerini bütün yoğunluğu ile sürdüreceklerini sözlerine ekledi




    Tüdemsaş, Almanlara Yük Vagonu Satmaya Hazırlanıyor Yorumları