Hollanda'da Başörtülü Öğrencinin Başarısı   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-09-2008 (22:08)   Son Mesaj: 04-09-2008 (22:08)    Cevap: 0    Gösterim: 979  

    04-09-2008

    Hollanda'da Başörtülü Öğrencinin Başarısı

    Başörtülü Türk kökenli Serap Kabakçı, Hollanda genelinde bu yıl 16.cısı düzenlenen Almanca edebiyat yarışmasında 35 okul arasından 175 öğrenciyi geride bırakarak Alman yazar John von Düffel edebiyat ödülüne layık görüldü.

    Hollanda doğumlu Türk kökenli başörtülü öğrenci Serap Kabakçı, Hollanda genelinde edebiyat dalında düzenlenen bir yarışmada Amsterdam birincisi ve Hollanda üçüncüsü oldu

    Amsterdam Bredero Koleji lise son sınıf öğrencisi Serap Kabakçı, yarışmanın Amsterdam elemelerinde Almanca olarak hazırladığı öykü dalında 225 öğrenci arasında birinciliği elde etti.

    Kabakçı, Hollanda üçüncülüğü ödülünü Lahey'de ki Uluslararası Alman Okulu'nda (Deutsche İnternationale Schule Den Haag) düzenlenen tören sonunda, okulu müdürü Helmut de Dussing'in elinden aldı.

    Törene Hollanda'dan ve Almanya'dan tanınmış edebiyat yazarlarının yanı sıra, eğitimciler ve tarihçiler katıldı. Helmut de Dussing,tören sonunda yaptığı konuşmada, Alman yazar John von Düffel'in rahatsızlığı nedeniyle bu ödül törenine katılamadığını, kendisinin ödülü alan ve katılanlar iyi niyet temennilerini ilettiğini söyledi.

    Dussing, edebiyat ödülünü alan Serap Kabakçı'yı tebrik ederek okul hayatında başarılar diledi. Dussing 'Gerçekten bu yarışma çok önemli. Yazar von Düffel önemli biri. Edebiyat dalında çok önemli eserleri var. İleri de Serap'ı da iyi bir yazar olarak görmek istiyoruz. Bu azim ve inancı kendisinde görüyorum' dedi.

    Kabakçı ise, 'Bundan sonrada aileme ve okuluma daha iyi ödüller almak için çok çalışacağıma söz veriyorum. Gelecekte bizlere bu toplumda çok iş düşüyor, kendimizi anlatabilmemiz için iyi eğitim almamız lazım. Biz hem yabancıyız hem Hollandalıyız onun için kariyemizi yüksek tutmamız gerekiyor' şeklinde duygularını dile getirdi.

    Ödül töreninde Serap Kabakçı'yı yalnız bırak mayan Bredero Koleji Almanca Öğretmeni Gideon van Zoest, okul olarak kendisi ile gurur duyduklarını, Serap'ın çok başarılı ve iyi bir öğrenci olduğunu kaydetti. Zoest, 'Okulumuza böyle bir başarı kattığı için çok mutluyuz. Serap bu ödülü almak için büyük çaba sarf etti. Gerçekten zor bir yarışmaydı. Onunla gurur duyuyoruz' diye konuştu






    Hollanda'da Başörtülü Öğrencinin Başarısı Yorumları