Tiyatro Vagonu Avrupa'ya Açılıyor   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-09-2008 (21:30)   Son Mesaj: 04-09-2008 (21:30)    Cevap: 0    Gösterim: 706  

    04-09-2008

    Tiyatro Vagonu Avrupa'ya Açılıyor

    Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü'nün (TCDD) "Tiyatro Vagonu", Europaen Theatre Convention'ın (ETC) 2009'da düzenleyeceği festival kapsamında, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkenin tiyatro grubuna ev sahipliği yapacak.

    Avrupa'da bulunan 26 ülke ve 41 tiyatro topluluğun üyesi ETC'nin önümüzdeki yıl düzenleyeceği festivalin, Orient Ekspresi Projesi ile Sırbistan, Almanya, İsviçre, İtalya, Hırvatistan, Slovenya ve Romanya, oyunlarını "Tiyatro Vagonu"nda sahneleyecek.



    Bu kapsamda Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve ETC temsilcileri, yarın "Tiyatro Vagonu"nu yerinde incelemek üzere Ankara Garı'nda bulunacaklar.


    Öte yandan, dünyada başka örneği bulunmayan "Tiyatro Vagonu", Devlet Tiyatroları'nın 2008 yılı içinde düzenleyeceği yaz turnesinde de demiryollarının geçtiği birçok yerleşim bölgesinde tiyatro severlere merhaba diyecek.


    İki yıl önce hayata geçirilen "Tiyatro Vagonu" iki bölümden oluşuyor. Bölümlerden ilki 9 metre genişliğine, 6 metre derinliğe sahip bir sahneden oluşuyor. Bu bölümde, oyunlarda kullanılacak ses ve ışık mikserleri, DVD oynatıcı ve ışıklar yer alıyor. Diğer bölümde ise iki adet makyaj, soyunma odası ve oyunda görev alanların dinlenebileceği bir oda bulunuyor




    Tiyatro Vagonu Avrupa'ya Açılıyor Yorumları