Avusturya Eyalet Temsilciler Meclisi'nde İlk Türk   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-06-2008 (22:36)   Son Mesaj: 04-06-2008 (22:36)    Cevap: 0    Gösterim: 944  

    04-06-2008

    Avusturya Eyalet Temsilciler Meclisi'nde İlk Türk

    Avusturya'da parlamentonun alt kanadı olarak görev yapan Eyalet Temsilciler Meclisi üyeliğine ilk kez bir Türk kökenli, Yeşiller Partisi tarafından seçildi. Yukarı Avusturya Eyaleti'ni temsilen Efgani Dönmez görevine başladı.

    Eyalet Temsilciler Meclisi, parlamentonun çıkardığı kanunları veto etme hakkına sahip. Efgani Dönmez yaptığı açıklamada Avrupa ve Avusturya'da farklı kültürlerin bir arada yaşaması ve küresel ısınma ve doğurduğu sonuçların kendisi için iki önemli konu olduğunu belirtti. Dönmez, "Bu konular benim politikalarımın temelini oluşturacak ve gerçekleştireceğim çalışmalarla bu konulara katkıda bulunacağım" dedi.

    Efgani Dönmez gerekli şartların oluşturulması durumunda, farklı kültürlerin bir zenginlik olduğunu dile getirirken, farklı kültürlerin birlikte yaşaması bağlamında, sosyal enstitü olan okullarda çalışma yapılmasına gerek olduğunu kaydetti. Şimdiye kadar sosyal alanlarda çalışan 32 yaşındaki genç politikacı, planladığı ve okullarda uygulamak istediği çalışmalar konusunda da, gerekli kurumların kendisine destek vermesini umduğunu söyledi.

    Küresel ısınma ve etkilerinin ekonomi ve iş komisyonlarında dile getireceğini söyleyen Dönmez, yenilenebilir enerji kaynaklarının teşvik edilmesi ve doğaya zara vermeyen elektrik üretimi yasasının çıkarılması gerektiğini ifade etti. Dönmez iş konularında ise, part time ve ağır işlerde çalışanlar için de çalışmalar yapacağını kaydederken, "Eski bir işçi olarak, ağır iş yapıp az para ile yaşamanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum" dedi.

    Efgani Dönmez, ayrıca "Yukarı Avusturya Eyaleti'ni Eyalet Temsilciler Meclisi'nde temsil etmek benim için büyük bir onurdur ve çok sevinçliyim. Benim Temsilciler Meclisi üyeliğim, Türk kökenli birinin, Viyana'da Yukarı Avusturya'yı temsil etmesinin, tabii bir durum olduğunu gösteren önemli bir sinyaldir" diye konuştu.

    İşçi bir ailenin çocuğu olarak 1976 yılında doğan Efgani Dönmez, zorunlu eğitimi tamamladıktan sonra, meslek eğitimini tamamladı ve tesisatçı olarak çalıştı. 1997 yılında ise üniversite tahsili için sınavlarını veren Dönmez, Linz Johannes Kepler Üniversitesi'nde, Çalışanlar İçin Sosyal İşler eğitimi aldı. Dönmez, sosyal alanda çalıştığı dönemlerde bir çok başarılı projede gerçekleştirdi.




    Avusturya Eyalet Temsilciler Meclisi'nde İlk Türk Yorumları