Gurbetten Memleketlerine Cenazeleri Geldi   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-03-2008 (00:03)   Son Mesaj: 04-03-2008 (00:03)    Cevap: 0    Gösterim: 753  

    04-03-2008

    Gurbetten Memleketlerine Cenazeleri Geldi

    Almanya'nın Dortmund şehrindeki Herne'de gazdan zehirlenen 3 gurbetçi, memleketi Zonguldak'ta toprağa verildi. 11 yıl önce evlenen ve bir yıl sonra Almanya'ya giden Nazire Demirci'nin, memleketi Zonguldak'a çocuklarıyla birlikte cenazesi geldi.

    Nazire Demirci (41), kızı Gülsüm Demirci (18) ve oğlu Murat Demirci (8), Almanya'da yaşadıkları evin bacasına yuva yapan kuşların bacayı tıkaması sonucu kalorifere ve şofbene giden gazın sızmasıyla zehirlenerek hayatlarını kaybettikleri bildirildi. Nazire Demirci'nin Almanya'ya gittikten bir yıl sonra eşinden ayrıldığı, 2 çocuğuna kendi imkanlarıyla baktığı öğrenildi. Bacadan sızan gazdan zehirlenen gurbetçilerin cenazeleri memleketi Zonguldak'a getirildi. Zonguldak'ın Sivriler beldesi Çardaş Köyü'ne getirilen cenazeleri ailesi ve yakınları dua ve gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurladı.


    10 yıldır yüzüne hasret kaldığını, çocuk ve torunlarını göremeden vefat ettiklerini belirten Münevver Savuran, sinir krizleri geçirdi. Anne Nazire Demirci'nin kızı Gülsüm Demirci gelinlik sarılı tabutu ile omuzlarda son yolculuğuna uğurlandı.

    Gurbetçilerin ailesine baş sağlığı dileyen ve cenazeye katılan Kozlu Belediye Başkanı Hüdai Dökmeci, "Ailemize baş sağlığı diliyoruz. Bacadan sızan gazdan zehirlenen ailemize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

    Gurbetçilerin cenazeleri, Sivriler beldesindeki Çardaş Köyü Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında defnedildi.




    Gurbetten Memleketlerine Cenazeleri Geldi Yorumları