Portekiz, Almanya ve Bulgaristan'dan Aksaray'a Gelen Gençler Türkiye'yi Tanıyacak   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-03-2008 (00:02)   Son Mesaj: 04-03-2008 (00:02)    Cevap: 0    Gösterim: 4650  

    04-03-2008

    Portekiz, Almanya ve Bulgaristan'dan Aksaray'a Gelen Gençler Türkiye'yi Tanıyacak

    Portekiz, Almanya ve Bulgaristan'dan Aksaray'a gelen 24 genç, Aksaray'da çeşitli etkinliklerde bulunarak hem kendi ülkelerini tanıtacaklar hem de Türkiye'yi tanıyacaklar.

    Avrupa Birliği Komisyonu ve Türk Ulusal Ajansı ekonomik desteğiyle gerçekleşen proje kapsamında geçler, Aksaray Emniyet Müdürü Sabri Yakarın misafiri oldular. Polis Evi'nde gençlerle birlikte yemek yiyen Sabri Yakar, geçlere Emniyet'i gezdirerek fotoğraflarla Aksaray'ı tanıttı.


    Sabri Yakar, gençleri, bağımlılık yapacak maddelerden uzak durmaları konusunda uyardı. Bu çalışmanın asıl amacının faklı kültürden gelen öğrencilerin ortak noktalarda buluşmaları olduğunu belirten Aksaray Eğitimciler Derneği Başkanı Vahit Aytekin, "Türkiye'nin aslında yabancı basında gerçektende çok farklı bir şekilde lanse ediliyor. Tüm dış ülkelerde Türkiye'ye karşı maalesef bir ön yargı var. Bu ön yargıyı kırmak toplumların kültür alış verişini sağlamakla mümkün olacaktır. Aksaray'da bulunan yabancı gençler burada olmaktan çok memnun. Buraları ve insanları çok beğendiklerini, ülkelerine döndüklerinde buraları tüm arkadaşlarına anlatacaklarını söylüyorlar. Farklı kültürlerden gelen gençleri burada buluşturmak ve diyalog kurmalarını sağlamayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

    'Şiddetin Çözüm Anahtarı Tolerans' isimli proje kapsamında gençler akşam Aksaray Eğitimciler Derneği'nde biraraya gelerek kendi ülkelerini tanıtan stantlar açtılar. Kendi ülkelerini ve kültürlerini tanıtan gençler, diyalogun önemine vurgu yaptılar. Ülkelerini sinevizyon eşliğinde diğer ülkelerden gelen arkadaşlarına anlatan gençler, geleneksel kıyafetleriyle de ülkelerini anlatma fırsatı buldular




    Portekiz, Almanya ve Bulgaristan'dan Aksaray'a Gelen Gençler Türkiye'yi Tanıyacak Yorumları