Euro2008 Öncesi Medya Tanıtımı   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-02-2008 (23:56)   Son Mesaj: 04-02-2008 (23:56)    Cevap: 0    Gösterim: 896  

    04-02-2008

    Euro2008 Öncesi Medya Tanıtımı

    2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na İsviçre ile birlikte ev sahipliği yapacak olan Avusturya, organizasyona ilişkin son çalışmalar hakkında medyaya bilgi verdi.
    Avusturya Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı K. Hertzberger, ülkenin efsanevi milli futbolcusu Toni Polster, Medya Organizasyon Başkanı Claus Hörr ve Federasyon Basın Danışmanı Heinz Palme, başkent Viyana'da ortak bir basın toplantısı düzenledi.


    Hertzberger, UEFA'nın yerine getirilmesini talep ettiği tüm çalışmaların tamamlandığını belirterek, "Artık şampiyonanın başlaması için gün sayıyoruz" diye konuştu. Euro2008 için Avusturya'da tüm hazırlıkların bittiğine değinen Polster ise, şampiyonaya katılacak takımlara şans diledi.

    Basın Danışmanı Palme de, "Avusturya olarak çok iyi bir organizasyon hazırlığı gerçekleştirdik" diye konuştu. Maçların oynanacağı sahaların ve seyircilerin güvenliğine ilişkin alınan tedbirleri anlatan Palme, şampiyona süresince gerçekleştirilecek birçok kültürel etkinliğin de Euro2008'e renk katacağını söyledi.

    Bu arada gazetecilerin şampiyonanın favori takımı hakkında sordukları soruya Avusturya'nın efsanevi futbolcusu Polster'in cevabı "Almanya" oldu. Claus Hörr ise aynı soruya, "Yunanistan niye olmasın?" sorusuyla karşılık verdi. Palme ise favorisinin "Rusya" olduğunu söyledi.

    Bu arada "Türkiye ile Avusturya final oynar mı?" sorusuna Polster, "Türkiye çok iyi bir ekip. Final oynamamaları için hiçbir engelleri yok. Bu iki takımın final oynamasını hayal ederdim" yanıtını verdi.

    Öte yandan Euro2008 tanıtım kitapçığında Türkiye'ye iki sayfa yer ayıran federasyon Nihat Kahveci'nin takımın en pahalı oyuncusu olduğundan bahsediyor. Kitapçıkta ayrıca, "Hakan Şükür'ün rekora koştuğu" ifade edilirken, Türkiye-İsviçre maçında çıkan olaylar sonucu UEFA'nın Türkiye'ye verdiği cezadan bahsedilirken Alpay Özalan'ın İsviçreli futbolcu Benjamin Huggel'a attığı tekmeyi gösteren fotograf yer alıyor.




    Euro2008 Öncesi Medya Tanıtımı Yorumları