İnternette Parmak İzi Yayınlanan Alman Bakan   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-02-2008 (23:41)   Son Mesaj: 04-02-2008 (23:41)    Cevap: 0    Gösterim: 778  

    04-02-2008

    İnternette Parmak İzi Yayınlanan Alman Bakan

    Almanya'da bir bilgisayar kulübü Federal İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin parmak izini illegal yollardan ele geçirip internette yayınlandı. Konu ciddiye almadığını belirten Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Bakan Schaeuble, "Parmak izimi herkes alabilir, benim için sorun değil," şeklinde tepki gösterdi.

    Almanya'da Chaos Computer Club (CCC) isimli bir bilgisayar kulübü, Federal İçişleri Bakanı'nın sürekli olarak "iç güvenlik" konusunu gündeme getirmesine tepki olarak bakanın parmak izini internette yayınladı. Söz konusu bilgisayar kulübü, Bakan Schaeuble'nin cam bardak üzerine çıkan sağ işaret parmağının izini illegal yollarla ele geçirdi. Schaeuble'nin kamuya açık bir toplantıda su içtiği bardağın üzerine bıraktığı parmak izini şeffaf bir naylona çıkaran CCC üyeleri, ardından bu parmak izini internet dergilerinde yayınladı.


    CCC bilgisayar kulübü sözcüsü Dirk Engling, bu yola başvurma gerekçelerini şöyle açıkladı: "Devletin vatandaşlarının özel hayatına müdahalesi sürekli olarak artıyor. Son olarak kimlik kartları ve pasaportlarda parmak izi uygulaması başlatıldı. Bu konulara insanların dikkatini çekmek ve bakanın özel hayatının gizliği kaybolduğunda neler hissettiğini görmek için bunu yaptık."

    Öte yandan Federal Alman İçişleri Bakanlığı'nın CCC bilgisayar kulübü hakkında hukuki yola başvuracağı belirtilirken, Bakan Schaeuble ise, konuya daha yumuşak yaklaştı. Schaeuble, "İsteyen herkes parmak izimi alabilir," diyerek bu konuda herhangi bir korkusunun olmadığını söyledi.

    CCC bilgisayar kulübü yetkileri ise, Alman İçişleri Bakanlığı'nın parmak izli kimlik ve pasaport uygulamasından vazgeçmesi gerektiğini savundu.




    İnternette Parmak İzi Yayınlanan Alman Bakan Yorumları