Yine Türklerin Oturduğu Binada Yangın Çıktı   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-02-2008 (23:34)   Son Mesaj: 04-02-2008 (23:34)    Cevap: 0    Gösterim: 853  

    04-02-2008

    Yine Türklerin Oturduğu Binada Yangın Çıktı

    Almanya'nın Böttingen kasabasında Türk ailenin kiracı olarak oturduğu 3 katlı müstakil ev dün sabah şüpheli bir biçimde yandı. Böttingen daha önce Türklerin evinin kundaklandığı Aldingen'e 10 km uzaklıkta.
    Almanya'nın Tuttlingen kenti yakınlarındaki Böttingen kasabasında Avcı ailesinin kiracı olarak ikamet ettiği 3 katlı müstakil ev şüpheli bir yangın sonrası hasar gördü. Hurşit-Nesrin Avcı çiftinin 12 yaşındaki kızı Duygu yanık kokuları üzerine gece saat 03.15 sıralarında uyanınca büyük bir facia ucuz atlatıldı. Yanan ev daha önce Trabzonlu Öztürk, Akyüz ve Bulduk ailelerinin oturduğu evin kundaklandığı Aldingen şehrine sadece 10 km uzaklıkta. Aldingen'deki yangını 53 yaşındaki bir Alman'ın çıkardığı anlaşılmıştı.


    Evini aynı zamanda büro olarak da kullanan Hurşit Avcı korkutan yangını şöyle anlattı: "Pazarı Pazartesi'ye bağlayan gece saat 03.15 sıralarında kızım Duygu yanımıza geldi. Baba yangın var diye bizi uyandırdı. Panikle aşağı koştuk. Evin panjurları kapalı idi. Her taraf birden duman oldu. Ben evin giriş katındaki kapılardan birini açarak eşim ve kızımı dışarı çıkardım. Kızım cep telefonu ile itfaiyeyi aradı. İtfaiye 7-8 dakika içinde geldi. Daha sonra yangını söndürdü. Kızım uyanmasa belki üçümüz de şuan yaşamıyor olurduk. Yangın çöp bidonlarında başlamış. Bidonların en az 2-3 metre sürüklenerek büro camının önüne getirildiğini tahmin ediyoruz. Yangının kundaklama sonrası çıkma ihtimali çok yüksek."

    İnşaat firmaları bulunduğunu belirten Nesrin Avcı ise olay yerine zamanında gelen ve gerekli müdahaleyi yapan itfaiyeye teşekkür etti ancak polisini sorgulama sırasında kendilerini zor durumda bıraktığını ifade etti. Nesrin Avcı, "Eşim hastaneye gidince gerekli ilgi gösterilmemiş. Hatta soyulmuş, sadece iç çamaşırı ile kalmış. Soruşturma yapıyoruz diye o atmosferde kendisi zor durumda bırakılmış. Almanya'da üst üste gelen yangınlar nedeniyle panjurları kapamaya başlamıştım. Allah bizi çocuğumuza ve sevdiklerimize bağışladı. Ben, eşim ve kızımın psikolojisi bozuldu. Çok zor durumda kaldık."dedi.

    Bölgede yaşayan Türkler arasında büyük huzursuzluğa neden olan yangınla ilgili soruşturma sürüyor. Böttingen'de şüpheli bir yangında zarar gören Sivaslı Hurşit Avcı'nın evinin Aldingen kentine sadece 10 km uzakta olması da şüpheleri artırdı. Ludwigshafen'de 9 Türk'ün hayatını kaybettiği yangından hemen sonra Aldingen kentinde çıkan yangını 53 yaşındaki bir Alman'ın kundaklama sonrası çıkardığı anlaşılmıştı. Emniyet birimleri yangını çıkaran kişinin yabancı düşmanlığı nedeniyle bu eylemi yapmadığını, akli dengesinde problem olduğunu açıklamıştı. Aldingen'deki yangını gece vardiyasında işinden evine giden Adem Bozkurt zamanında görmüş ve evdekileri tek tek uyandırmıştı. Aldingen'deki evi alevler beş dakika içinde sarmış, büyük bir faciadan dönülmüştü




    Yine Türklerin Oturduğu Binada Yangın Çıktı Yorumları