Avrupa Kapılarını PKK'ya Kapatıyor   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-31-2008 (22:57)   Son Mesaj: 03-31-2008 (22:57)    Cevap: 0    Gösterim: 833  

    03-31-2008

    Avrupa Kapılarını PKK'ya Kapatıyor

    Avrupa ülkelerinin yıllardır PKK'ya yönelik sürdürdüğü korumacı politikayı terk etmesi terör örgütünü rahatsız etti.

    Terör örgütü, Almanya, Belçika ve İtalya'da terör örgütüne yönelik başlatılan ve aranan birçok teröristin gözaltına alındığı operasyonları 'cadı avı' olarak değerlendirdi.

    Türkiye'nin yıllardır kırmızı bültenle aradığı teröristler, Avrupa ülkelerinde boy gösteriyor, iade talepleri de 'bulamıyoruz' mazeretleri ile geçiştiriliyordu. Teröristler ise yayın organı Roj Tv'de boy gösteriyor, bölücü faaliyetlerini buradan da sürdürüyordu. Ancak son bir yıldır başta Almanya olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinde örgüte karşı bakış değişmeye başladı.

    Alman mahkemesinin bir davanın karar dosyasında PKK ile ilgili 'PKK, Almanya'da Türk kurumlarının yanı sıra Alman kurum ve kuruluşlarına da terör saldırıları düzenlemiştir.' ifadesi bu değişimin en büyük göstergesi oldu.

    Terör örgütü üyeleri Mehmet İltaş ve Mehmet Eşref Kızılay'ın Almanya'da yakalanıp Türkiye'ye iade edilmesiyle başlayan süreç de tüm hızıyla sürüyor.

    Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın en yakınlarından biri olarak bilinen Rozerin kod adlı Ayfer Kaya, Almanya'da yakalanarak cezaevine gönderildi. Yine Almanya'da bölücü terör örgütü üyesi Vakuf M. tutuklandı.

    Örgütün Avrupa sorumlusu 'Çukurcalı Behzad' kod adlı Nedim Seven ise İtalya'da yakalandı. Belçika'da da, Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan ve hakkında 7 tutuklama emri bulunan, Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 1992-1997 döneminde çok sayıda insanın ölümüne neden olan terör eylemlerine katılmak suçuyla mahkum edilen PKK'lı Mehmet Şahin tutuklandı.

    Türkiye'de terör olaylarına karışıp Avrupa ülkelerine kaçan teröristlere yönelik başlatılan operasyonlar, terör örgütünü rahatsız etti.

    Avrupa'da milyonlarca avro haraç toplayarak ayakta durmaya çalışan terör örgütü, Avrupa'yı Kürtlere yapılan sözde saldırılar ve adaletsizlikler karşısında sessiz kalmakla suçladı.

    Avrupa ülkelerinin son haftalarda PKK'ya karşı cadı avına çıktığını iddia eden örgüt, Almanya, Belçika, İtalya ve Fransa'da baskı altında tutulduklarını savundu.

    Roj Tv başta olmak üzere yandaş internet siteleri ve dernekleriyle Avrupa ülkelerine hakaret ve tehditler yağdıran örgüt, Avrupa Birliği ülkelerinin Kürtler üzerinde sinsi politikalar yürüttüğünü ileri sürüyor.

    Örgüt yandaşı derneklere baskınlar yapılması, PKK'lıların yakalanıp cezaevlerine konulmasına tepki gösteren terör örgütü, yakalanan teröristlerin 'mülteci' olduğunu savunuyor.

    Yandaşlarının sınır dışı edilme korkusunu yaşayan terör örgütü, Almanya'da tutuklamaların yanı sıra Nevruz kutlamalarında slogan atma, teröristbaşı Abdullah Öcalan resimlerini taşıma ve PKK'yı simgeleyen bayrak ve dövizleri de yasaklandığını duyurdu.

    Avrupa ülkelerinin, yıllardır terör örgütüne finans desteği sağlayan yandaş dernekleri de sıkı takibe aldığı belirtiliyor.

    Almanya'da 27 Şubat 2008 tarihinde örgüt yandaşı Kürt Kültür Merkezi'ne 'PKK'ya yardım için para toplandığı' gerekçesiyle baskın düzenlendi. Terör örgütü yandaşı dernekleri sıkı denetime almaya çalışan Almanya'da, 135 derneğe operasyon yapıldığı belirtiliyor.

    Adalet Bakanlığı'nın verilerine göre son 10 yıl içinde aralarında PKK'lıların da bulunduğu sadece 10 kişinin iadesi sağlanabildi. Türkiye'nin 43 terör suçlusu ile ilgili AB ülkelerinden iade talebi sürüyor. Bu kapsamda toplam kişi sayısı ise 205. Bunlardan 107'si ile ilgili iade talebi reddedildi.

    Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye, 603 Türk ve yabancıyı işlediği suçlar nedeniyle iade edilmeleri amacıyla İnterpol kanalı ile arıyor. Bunlardan 305'i PKK, DHKP-C, MLKP ve El Kaide gibi terör örgütü suçlusu. 133 kişi asayiş suçundan, 111 kişi kaçakçılık, 54 kişi de mali suçlardan aranıyor. Türkiye, İnterpol kanalı ile aradığı 603 suçludan 413'ü hakkında kırmızı bülten çıkardı.

    104 suçlu hakkında da kırmızı bülten çıkana kadar uluslararası arama kararı yerine geçen 'düfizyon' kararı bulunuyor. 86 suçlu ise doğrudan talep yöntemi ile Türkiye'ye iade amacıyla aranıyor




    Avrupa Kapılarını PKK'ya Kapatıyor Yorumları