Eski Avusturya Başbakanı: Tam üyelik olmaz   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 01-12-2008 (22:35)   Son Mesaj: 01-12-2008 (23:15)    Cevap: 3    Gösterim: 1790  

    01-12-2008

    Eski Avusturya Başbakanı: Tam üyelik olmaz

    Eski Avusturya Başbakanı: Tam üyelik olmaz

    Avusturya eski Başbakanı Wolfgang Schüssel, "Balkan ülkelerinin katılımından sonra AB genişleme sürecinin durması gerektiğini" savundu.

    Balkan ülkelerinin katılımı ile AB’nin genişleme sürecini tamamlayacağını ifade eden Schüssel, "Birliğin de hazmetme kapasitesinin sonuna geleceğini" söyledi.

    Türkiye’nin tam üyeliği konusunda bugüne kadar savunageldiği görüşünü yineleyen Schüssel, "Türkiye ile AB arasında özel bir anlaşma yapılmalı, ancak tüm üyelik kesinlikle olmamalı" dedi.

    Schüssel, Türkiye’ye imtiyazlı ortaklık verilmesine ilişkin iki yıl öncesine kadar birlik içinde tek başına kaldığını belirterek, "Bugün ise birlik üyesi bir çok önemli ülkenin kendisiyle aynı görüşü paylaştığını" ileri sürdü.
    Wolfgang Schüssel, lideri olduğu Halk Partisinin (ÖVP) 2006 yılı genel seçimlerinde sandıktan ikinci parti olarak çıkması üzerine parti liderliğinden istifa etmiş ve partisinin parlamento grup başkanı olmuştu.

    Schüssel’in, Javier Solana’dan sonra AB’nin Dış Politika ve Ortak Savunma Yüksek Temsilciliği görevine getirileceği belirtiliyor




    Eski Avusturya Başbakanı: Tam üyelik olmaz Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  01-12-2008, 22:55


    schüssel de kim olaki hala

    bak kesin üyelik olmamali diyor

    sor bakalim türkiye vatandasi sana bayiliyormu
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 2  01-12-2008, 23:06


    aynen öyle bayilmiyor. eger bir statistik yapsalar türklerin %90 istemiyoruz abyi der bence. aslinda onlar bizden korkuyor birazda tre abye girince güclenecek.
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü

      Permalink - Mesaj no 3  01-12-2008, 23:15


    Ama bak ab gibi bir sistemin tutmadigini burda herhangi bir yugo tarihini konusarakda ögrenebilirsin

    ayni sistemi yillar önce uyguladilar ama gel görki güclenemediler ve ayrildilar avrupa birligindede aynisi söz konusu bak avusturya,almanya gibi ülkelere euro gelmesine ragmen daha pahalandi hersey eski sisteme oranla peki bir gelisme varmi yok olurmu yine olmaz

    Türkiye devleti istiyor istemesinede zaten 20 yil sonra belki iceri konusma firsati dogacak kim bilir

    olur ya gireriz



    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum