Cami insaatine domuzlu saldiri   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 01-12-2008 (21:50)   Son Mesaj: 01-12-2008 (22:56)    Cevap: 4    Gösterim: 1896  

    01-12-2008

    Cami insaatine domuzlu saldiri

    12. Ocak 2008

    Cami insaatine domuzlu saldiri

    Avusturya'nın Linz şehrinde Müslüman cemaat tarafindan yapılmak istenen cami için gerekli izinler alınarak cami arazisi satın alındı. 6000 metrekarelik büyük bir alana yapılması planlanan camiyi engellemek için harekete geçen cami karşıtları, Avusturya'nın Oberösterreich eyaletinin merkezi olan Linz'deki Cami arazisine domuz kelleri bırakarak protesto ettiler.


    Avusturya'nın Linz şehrinde Müslüman cemaat tarafindan yapılmak istenen cami için gerekli izinler alınarak cami arazisi satın alındı.

    6000 metrekarelik büyük bir alana yapılması planlanan camiyi engellemek için harekete geçen cami karşıtları, Avusturya'nın Oberösterreich eyaletinin merkezi olan Linz'deki Cami arazisine domuz kelleri bırakarak protesto ettiler.

    Olayı Avusturya da ırkçı çıkışlarıyla gündeme gelen, bir parti de desteklerken, Cami kaşıtlarının kurmuş oldugu, "Cami istemiyoruz“ dernegi de bu olaya geniş yer vererek halkı kışkırtmayı sürdürüyor.

    Yapılan saygısızlığı ise Avusturyalı İslam karşıtları, olayı daha da işleri götürerek Müslümanlara yeni yıl hediyesi olarak afetti

    Cami insaatine domuzlu saldiri

    Yeni hareket gazetesi: M.Mustafa BIYIK'ın haberi




    Cami insaatine domuzlu saldiri Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  01-12-2008, 22:30

    Linz: Schweinsköpfe auf Moschee-Baugrund


    In Linz kam es jüngst zu einem makabren Vorfall. Der für eine Moschee gewidmete Baugrund wurde mit Schweinsköpfen "geschmückt". Unbekannte haben am Sylvestertag ganz besondere Wünsche an die dortige islamische Gemeinschaft gerichtet. Zahlreiche Schweinsköpfe wurden vor Ort auf Holzpfählen installiert.

    Eine exklusive Berichterstattung dazu stammt von der Website der Nationalen Volkspartei, einer neuen politischen Bewegung in Österreich. Zudem hat auch die gegen den Moscheenbau aktive Website www.keine-moschee.at darüber berichtet. Unabhängige Medienberichte blieben bislang aus. Ob es sich nur um eine Fotomontage handelt, kann daher nicht ausgeschlossen werden.

    In Linz soll in den kommenden Monaten eine neue Moschee gebaut werden. Die rund 6000 Quadratmeter große Fläche liegt nahe der Voest und ist bereits offiziell als Baugrund deklariert.
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü

      Permalink - Mesaj no 2  01-12-2008, 22:34


    Yuh ya bu kadarda olmaz iste benim anlamadigim bu olay

    simdi Türkiyede kiliselere ufak bir davranis olsa yer yerinden oynar dünya calkalanir su görgüsüzlerin yaptigina bak

    ne diyim rahmet bunlara hidayet
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 3  01-12-2008, 22:42


    evet bencede böyle bir olay olmus ve arastirmalarimda gördümki hic bir gazetete yer almamis, olay sadece bu iki dernegin linklerinde anlatiliyor.
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü

      Permalink - Mesaj no 4  01-12-2008, 22:56


    Yok yav olurmu kimsenin haberi olmaz

    Buranin medyasi devleti icin calisiyor

    bizim medyada nerden kötüleyebilirim diye ugrasiyor
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum