Adem'in Ölümü Hala Aydınlatılamadı (2)   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-18-2008 (13:01)   Son Mesaj: 03-18-2008 (13:01)    Cevap: 0    Gösterim: 664  

    03-18-2008

    Adem'in Ölümü Hala Aydınlatılamadı (2)

    Karakolda Alman polisi tarafından dövülerek komalık edildiği iddia edilen ve 2 hafta kaldığı yoğun bakımda hayatını kaybeden Türk genci Adem Özdamar'ın (26) ölümü hala aydınlatılamadı.

    Adem'in ağabeyi Salih Özdamar, "Otopsi incelmesinde beynin alınmasının normal olduğunu öğrendik. Ancak Alman makamları tarafından neden bize söylenmedi bu? Avukatımız çok basit bir otopsi yapıldığı için suç duyurusunda bulunacak" dedi. Kardeşinin boğulduğuna ilişkin iddiaların da otopside değerlendirilmediğini kaydeden Özdamar, "Bu yüzden resmi otopsi raporunun bizim açımızdan hiçbir geçerliliği yok. Kardeşimin beyninin alındığını bize söyleme gereği bile duymuyorlar" diye konuştu. Kardeşini toprağa verirken vücudunun bütün olduğunu sandıklarını ifade eden Özdamar, artık konunun devletlerarası bir sorun olduğunu ve kendisine baskı yapıldığını savundu.


    Adem'in cenazesi Türkiye'ye gönderildikten sonra Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, Özdamar'ın beyninin Almanya'daki otopside alındığı için bir sonuca varılamamıştı. Birleşmiş Milletler'in belirlediği Minesota Otopsi Protokolü'ne göre, gözaltı ölümleri ve yargısız infaz gibi olayların ardından yapılan otopsilerde, her iki taraftan da belirlenen kişilerin otopsiye katılması, alınacak örneklerin bu kişilerin gözlemleri altında olması gerektiği belirtiliyor. Özdamar'ın amcası Ömer Özdamar, "Otopsiye sadece Alman yetkililer katılmış. Bizden birini almamışlar" demişti.




    Adem'in Ölümü Hala Aydınlatılamadı (2) Yorumları