Türkler'in Oturduğu Bir Apartmanın Giriş Katında Yangın Çıktı   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-18-2008 (12:59)   Son Mesaj: 03-18-2008 (12:59)    Cevap: 0    Gösterim: 672  

    03-18-2008

    Türkler'in Oturduğu Bir Apartmanın Giriş Katında Yangın Çıktı

    Almanya'nın Mannheim şehrinde bir Türk aileye ait evde çıkan yangın sonucu maddi hasar meydana geldi.

    Almanya'da yaşayan Türk ailelerin evlerinde çıkan yangınların ardı arkası kesilmezken, Mannheim'ın kuzeyindeki Schönau semtinde akşam saatlerinde Edirneli Anar ailesinin evinde çıkan yangın sonucu maddi hasar meydana geldi. Ludwigshafen'a 5 kilometre mesafede bulunan Schönau semtinde Türkler'in oturduğu 7 katlı apartmanın giriş katında oturan Anar ailesinin dairesinde çıkan yangın, itfaiyenin zamanında müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Yangın sırasında Anar ailesinin evde olmayışı büyük bir facianın da önüne geçmiş oldu. Olay yerinden geçerken yangını gören Soner Temel, "Arkadaşımla gezerken yangını gördük. Cam kırıktı ve perde asılmıştı, evin içi de yanıyordu. Hemen itfaiyeye ve apartmanda oturanlara haber verdik" şeklinde olay anını anlattı.


    Aynı apartmanda oturan Nuh Aydın isimli genç ise, "Buradan geçerken bir koku duydum ve içerde alevleri gördüm. Baktım cam kırıktı, futbol topu büyüklüğünde bir kırık vardı, perde dışarıya çıkmıştı. Ondan sonra bir adam geldi ve itfaiyeyi çağırdı. Ev sahibini bulmaya çalıştım, bulamadım. Daha sonra polisler geldi, ifademi aldılar" dedi.

    Apartmanda oturan bir başka komşu Mustafa Erol ise, "Camdan ateş gözüküyordu. Yalnız camın kırık olması biraz şüphe çekiyordu. Cam tam orta yerinden kırılmış ve perde dışarı sarkıyordu. Evde kimse yoktu ve bu bende biraz şüphe uyandırıyor. Daha sonra itfaiyeyi çağırdık. Camı kırıp, içeri girdiler ve ateşleri söndürdüler" diye konuştu.

    Olay sonrası bir açıklama yapan Mannheim Polisi Basın Sözcüsü Holger Oben, yangının yatak odasında bulunan bir elektrikli cihazdan çıktığını, yarın gelecek özel ekibin çalışmalarından sonra yangının kesin çıkış sebebinin belirleneceğini söyledi. Oben, olay yerine gelen itfaiyenin erken müdahale ettiğini ve olayda yaralanan olmadığını dile getirdi




    Türkler'in Oturduğu Bir Apartmanın Giriş Katında Yangın Çıktı Yorumları