Müslümanlar Bu Devlete Vergi Ödemiyormu ?   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-16-2008 (17:24)   Son Mesaj: 03-16-2008 (17:24)    Cevap: 0    Gösterim: 924  

    03-16-2008

    Müslümanlar Bu Devlete Vergi Ödemiyormu ?

    Brigittenau‘daki SPÖ temsilciliğinin Yapı Komisyonu İslam merkezinin Dammstrasse’de yapılmasına karar verdi. FPÖ ve ÖVP temsilcileri ile bunu engellemeye çalışıyordu.

    Camii Düşmanlığını körükleyen, Dammstrasse’deki halk insiyatifinin sözcüsü Hannelore Schuster, vergilerin boşa harcandığını söylüyor. Öte yandan vatandaşalar soruyor, müslümanlar bu devlete vergi ödemiyormu, sadece kendilerimi vergi ödüyorlar. Bizler sadece vergi veren olup hizmet almayanlarmı olacağız.

    Schuster karara itiraz edecek, ama bu sadece tarihin ertelenmesine yol açabilir. Ayırca başka önlemler almayı da planlayan Schuster, ‘’Gerekirse Viyana Belediye Sarayı’nın önüne kadar gideriz’’ diyor. Eylül’ün ortalarında yapılan son protesto yürüyüşüne 700 kişi katılmıştı. Schuster bu kez bu sayının daha da artacağını, çünkü camiye karşı olan başka derneklerle de bağlantı içinde olduklarını açıklıyor.

    Türk derneği Atib, 1996’dan beri Dammstrasse 37 numaradaki binanın sahibi. Artık kötü durumda olan bir katlı binanın yerine beş katlı bir bina çıkmak, Kuran kursları için sınıflar ve bir yuva oluşturmak, ayrıca mescit bölümünü geliştirmek istiyor.

    Schuster bunu vergilerin boşa harcanması olarak değerlendiriyor. Bölge sorumlusu Johanna Tandler ise Atib’in ne kadar kolaylık gösterdiğini vurguluyor ve derneğin gürültüyü azaltmak için avlunun üstünü kapatacağını, derneğe gelenlere toplu taşıma araçlarından yararlanmaları için çağrıda bulunacağını ve düzeni korumakla görevli kişiler sayesinde merkezin önünde grupların oluşmasını engelleyeceğini söylüyor.

    ÖVP’de görüş ayrılığı

    Buna rağmen Belediye Başkanı Wolfgang Aigner cami karşıtları ile birlikte ‘’Entegrasyon Merkezi’’nin yapımına karşı savaşıyor. Ancak ÖVP içinde de caminin yapımından yana çıkanlar da var. VP’li Belediye Meclisi üyesi Şirvan Ekici, ‘’ Semtte kuşkusuz ki söz konusu olan entegrasyon sorunları, tek bir binanın üzerine kaydırılıyor’’ diyor ve Atib’in gösterdiği kolaylıkların takdir edilmesi gerektiğini belirtiyor.




    Müslümanlar Bu Devlete Vergi Ödemiyormu ? Yorumları