Almanyalı Bombacı   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-16-2008 (17:05)   Son Mesaj: 03-16-2008 (17:05)    Cevap: 0    Gösterim: 670  

    03-16-2008

    Almanyalı Bombacı

    Mart tarihinde Afganistan’ın Host eyaletinde intihar saldırısı düzenleyen bombacı Almanyalı Türk mü?

    TAKVİM 3 Mart 2008’i, yerel saat 16.04’ü gösteriyordu. Küçük bir kamyonet, Host eyaletinin Sabari kentindeki Amerikalıların üs olarak kullandığı merkezin önünde durdu. Motor hala çalışıyordu. Patlayıcıları ateşledi. Yer şiddetle sarsıldı. Amerikalı askerler yıkılan beton yığınlarının altında kaldı. İkisi uluslararası ISAF gücüne bağlı asker olmak üzere dört kişi öldü, dört kişi de yaralandı.


    ISAF Gücü’nde askerleri bulunan Almanya da bu saldırıyı takibe aldı. Berlin Terörle Mücadele Merkezi’ne (GTAZ) bağlı uzmanlar, 6 Mart tarihinde bazı İslamcı internet sitelerinde yüzüne sinsi bir gülümseme oturmuş sakallı bir adamın fotoğrafını yayınladı. "İslami Cihad Birliği", "kafirlere karşı düzenlenen saldırıda 4.5 ton patlayıcı kullanıldığını ve Amerikan üssünün havaya uçurulduğunu öne sürüyordu. ’Başarılı saldırının’, kod adı "Saad Ebu Furkan" olarak geçen Almanya’da yaşayan Türk asıllı Cüneyt Çiftçi tarafından gerçekleştirildiği öne sürülüyordu. Alman yetkililer, şimdi DNA ya da parmak iziyle bombacının Çiftçi olup olmadığını bulmaya çalışıyor.




    Almanyalı Bombacı Yorumları