parti kapatilmasi son care degil!   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-16-2008 (17:02)   Son Mesaj: 03-16-2008 (17:02)    Cevap: 0    Gösterim: 731  

    03-16-2008

    parti kapatilmasi son care degil!

    Almanya Federal Meclis Milletvekili Prof. Hakkı Keskin, siyasi partilerin kapatılmasının son çare olmadığını söyledi.

    Sol Parti milletvekili Keskin, Türkiye'nin siyasi istikrarı bakımından burada olumsuz bir görünümün söz konusu olduğunu vurgulayarak, "Sürpriz bir karar. Bu konudaki kararı Anayasa Mahkemesi verecek. Siyasi partilerin kapatılma olayı en son çare olmalıdır. Bu durumda önce farklı yollara başvurulabilir fakat bir parti hala Cumhuriyet'in temel ilkelerini zedeleyecek, sarsacak, yok sayacak bir girişimde ve tavırda bulunursa, başka çareniz kalmayabilir. Ama bu ilk aşamada olabildiğince siyasi partilerin kapatılması zordur. Zaten Türkiye'de de buna benzer bir değişiklik yapılmıştı. Siyasi partilerin kapatılması sadece Türkiye'de değil, diğer ülkelerde de, Almanya'da da oluyor. Siyasi açıdan bir siyaset bilimci ve milletvekili olarak, tabii Türkiye'nin siyasi istikrarı bakımından olumsuz bir görünümün söz konusu olduğunu söyleyebilirim" dedi.


    Öte yandan, Türkiye'de yargının işleyici açısından da farklı bir görünüm sergilendiğine dikkat çeken Keskin, yargının herkese eşit davranması gerektiğinin altını çizdi.

    Keskin, "Bu bir parti olabilir, Başbakan, Cumhurbaşkanı ya da düz bir vatandaş da olabilir. Her kim bu ülkenin temel ilkelerine, laikliğin temel ilkelerine karşı tavırda olursa, bu simgesi bakımından da anlam taşır. Bunu sadece olumsuz yorumlamamak gerekir. Demek ki Türkiye'de yargı mekanizması işliyor. Ve herkesin, her siyasi partinin Cumhuriyet'in temel ilkelerine bağlı kalma zorunluğunu göz önünde bulundurması gerekiyor" şeklinde konuştu.




    parti kapatilmasi son care degil! Yorumları