Türkleri Korkutan Yangın   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-16-2008 (16:59)   Son Mesaj: 03-16-2008 (16:59)    Cevap: 0    Gösterim: 746  

    03-16-2008

    Türkleri Korkutan Yangın

    Almanya'nın Bremen şehrinde Türkler'in yoğun olarak yaşadığı Gröpelingen semti Liegnitzplatz mahallesindeki bir apartmanın kiler katında çıkan yangın, bina ve mahalle sakinlerine korkulu anlar yaşattı.

    Bremen'de cuma günü saat 20.00 sıralarında bir apartmanın kiler katında çıkan yangın paniğe ve korkuya sebep olurken, yangının dumanları kısa sürede merdiven boşluğundan bütün apartmanı sardı.

    Yangını fark eden bir Alman'ın, 'Yangın var, dışarı çıkın' çığlığı, apartman sakinlerini muhtemel bir faciadan kurtardı.


    Yangınla ilgili bilgi veren apartman sakini Utkan Sevimli (28), "Olay sırasında evde televizyon seyrediyordum. Ondan sonra yemek yiyip işe gidecektim. O sırada, bir Alman'ın 'Yangın var dışarı çıkın' diye bağırdığını duydum. Kapıyı açtığımda ise duman her yeri kaplamıştı. Üzerime sadece ceketimi alıp çıktım" dedi.

    Yangının fark edilmesiyle, birinci katta oturanlardan biri pencereden atlayarak kendisini kurtarırken, yangının dumanından zarar gören birisi Türk iki kişiye ilk müdahale olay yerine gelen ambulanslarda yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldılar.

    Polisin, ilk belirlemelere göre yangının çıkış sebebinin sigaradan olduğunu belirtmesine rağmen, kısa bir süre önce yine Bremen'de, aynı semtte bulunan Türkischer Treff Verein'a (Türk Buluşma Derneği) yapılan ırkçı saldırıdan dolayı insanlar tedirginlik yaşıyor.




    Türkleri Korkutan Yangın Yorumları