Sırbistan Avusturya'daki büyükelçisini çekiyor   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-06-2008 (23:53)   Son Mesaj: 03-06-2008 (23:53)    Cevap: 0    Gösterim: 898  

    03-06-2008

    Sırbistan Avusturya'daki büyükelçisini çekiyor

    Sırbistan yönetiminin, Kosova'nın bağımsızlığını tanıdığı için Avusturya'daki büyükelçisi Dragen Velikic'i geri çekeceği açıklandı.


    Diplomatik kaynaklar, Sırbistan büyükelçisi Dragen Velikic'in bugün Avusturya dışişleri bakanlığına, "Kosova'nın bağımsızlığını protesto eden bir nota verdikten sonra, 48 saat içinde Belgrad'a dönmek üzere talimat aldığını" belirttiler.

    Sırbistan yönetimi, büyükelçi Velikic'i geri çekmesine rağmen Avusturya ile diplomatik ilişkilerini sürdüreceğini bildirdi.

    Avusturya bakanlar kurulu geçtiğimiz hafta Kosova'nın bağımsızlığının tanınmasını kararlaştırmış ve bakanlar kurulunun bu kararı çarşamba akşam saatlerinde cumhurbaşkanı Heinz Fischer tarafından onaylanmıştı.

    Cumhurbaşkanı Fischer onayın ardından Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik'i, "diplomatik işlemleri başlatmak ve tanımaya ilişkin resmi yazıyı Priştine yönetimine ulaştırmakla" görevlendirmişti.

    Avusturya dışişleri bakanlığı sözcüsü Peter Launsky, Plassnik'in resmi yazıyı dün imzalayarak Kosova yönetimine iletilmek üzere Avusturya'nın Priştine'deki irtibat bürosuna gönderdiğini söyledi.

    Kosova artık bağımsız

    Kosova Meclisi, 17 Şubat'ta gerçekleştirilen olağanüstü oturumla Sırbistan'dan bağımsızlığını ilan etti. Türkiye'nin yanısıra birçok AB ülkesi ve ABD de Kosova'nın bağımsızlığını tanıdı. Sırbistan ve Rusya ise bağımsızlığa karşı çıkmayı sürdürüyor.




    Sırbistan Avusturya'daki büyükelçisini çekiyor Yorumları