Viyana'da Türk bayrağını yaktılar   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-06-2008 (23:47)   Son Mesaj: 03-06-2008 (23:47)    Cevap: 0    Gösterim: 1108  

    03-06-2008

    Viyana'da Türk bayrağını yaktılar

    Viyana’da toplanan PKK yandaşı 500 kişilik grup Türkiye aleyhtarı sloganlar atarak Türk bayrağı yaktı.

    Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaklaşık beş yüz PKK yandaşı, Türkiye'nin PKK'lı teröristlere karşı düzenlediği Güneş operasyonuna karşı yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında bir grup PKK yandaşı Türk bayrağını önce yaktılar, sonrada ayakları ile ezip barikatların arkasında bulunan Türk muhabirlerin üzerine attı.

    Viyana polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşte, Amerikan, AB, BM ve Türkiye karşıtı pankartlar, PKK bayrağı ve teröristlerin ele başı Abdullah Öcalan'ın üzerinde resmi bulunduğu bayraklar açıldı. Açılan pankartlarda "barış ve demokrasi istiyoruz, yaşasın PKK yaşasın Öcalan" yazılıydı. Ayrıca Türkiye'ye ve Atatürk'e karşı hakaretler yağdıran grup, "Apocular geliyor, Kandile kendimiz çıkarız, Türkiye Kürdistan'dan çık" diye slogan attı.

    Yürüyüş sırasında grup, ellerine aldıkları Türk bayrağını yaktı. Yaktıktan sonra grup, bayrağı ayaklarının altını aldılar. Bu hareketin ardından grup, yanmış durumdaki Türk bayrağını kendilerini takip eden gazetecilerin üzerine fırlattı.




    Viyana'da Türk bayrağını yaktılar Yorumları