Hallein'da Camiyi Yakmak İstediler   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-05-2008 (11:48)   Son Mesaj: 03-05-2008 (11:48)    Cevap: 0    Gösterim: 898  

    03-05-2008

    Hallein'da Camiyi Yakmak İstediler

    Avusturya’nın Hallein kasabasında, Türk Diyanetine bağlı Fatih Camii yakılmak istendi. Kundaklama girişimi komşuların dikkati sayesinde başarısızlıkla sonuçlandı.

    Cumartesi gecesi saat 03:00 sularında henüz kim olduğu tespit edilemeyen şahıs veya şahıslarca caminin arkası duvar olan kapı görünümündeki tahta dekorasyona benzin dökerek yakılmak istendi.

    Alevleri görerek itfaiyeye haber veren komşular yangının büyümeden söndürülmesini sağladılar.

    Fatih Camii Derneği Başkanı, Giresunlu Alican Balcıoğlu yaptığı açıklamada “Bazı aptal politikacıların yaptığı yabancı ve Müslüman düşmanlığını kışkırtan konuşmalarının meyvelerini görüyoruz. Bu gibi olaylar bizi korkutamaz ve yıldıramaz, biz dine hizmetimize her halükarda devam edeceğiz. Müslüman Türk milleti tarihlerden beri süren misyonunu yasadığı müddetçe bunu sürdürecektir. Biz her zaman barıştan yana ve içinde bulunduğumuz toplumla uyum içinde yasamayı bilen bilinçli insanlarız“ dedi.

    Hallein Belediye başkanı Sayın Stöckl ise yerel gazetelere verdiği demeçte olayı kınadı.




    Hallein'da Camiyi Yakmak İstediler Yorumları