Ayağı Kesilen Alman Kadına türk dostlari sahip cikti   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-05-2008 (11:28)   Son Mesaj: 03-05-2008 (11:28)    Cevap: 0    Gösterim: 976  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen yabanGülü

    03-05-2008

    Ayağı Kesilen Alman Kadına türk dostlari sahip cikti

    Alanya ilçesinde, periferik damar hastalığına yakalanan Alman kadına, kendi ülkesindeki devlet yetkilileri sahip çıkmayınca, Türk dostları sahip çıktı. Sağ bacağı dizüstünden kesilen 65 yaşındaki Alman kadın Ingrid Müller'in tedavisi ve ameliyatı için sessiz kalan Alman hükümeti, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 500 kadar Alman'ın katılacağı bir gösteriyle protesto edilecek.

    Almanya'dan 3,5 yıl önce iki çocuğunu bırakıp Antalya'nın Alanya ilçesi Avsallar beldesinden ev alarak burada yaşamaya başlayan Ingrid Müller, bir süre önce yürümede yaşadığı şikayetle doktora gitti. Damar tıkanıklığı teşhisi konulan kadına Alanya Devlet Hastanesi'nde Kalp Damar Cerrahisine yönelik ameliyat yapılamayınca, sigortası ile Özel Can Hastanesi'nde tedavi olmak istedi.


    Alman hükümeti ve Türkiye arasındaki sigorta anlaşmasına göre özel hastanelerin masraf farkını ödemediği, ayrıca ilerleyen yaşı gerekçe gösterildi. Zor durdumda kalan ve parasız olan Alman kadın çaresizlik içinde ameliyat oldu. Ingrid Müller'in farkı ödeyecek imkanı olmayınca Sosyal Faaliyetler Koordinasyon Birliği Derneği (SOFKOR) Ingrid Müller'e sahip çıktı.

    Alman kadına, ülkesinin resmi merci yetkililerinden görmediği insanlığı Türk dostları gösterdi. Yaşlı kadının tedavi sürecinden ameliyat sürecine kadar sürekli yanından ayrılmayan SOFKOR Başkanı Bilal Özinal, dernek desteğiyle masrafların bir kısmını üstlendi.

    Özel Can Hastanesi'nde ameliyatı gerçekleştirilen Ingrid Müller, şöyle konuştu: "Bu olayları yaşarken konsolosluk ve büyükelçilik yetkililerine başvurdum. Yardım çağrıma cevap gelmedi. Ama bacağım maalesef bu hale geldi. Türkiye ile Almanya arasındaki sosyal güvence sözleşmelerini çöpe atsınlar. Hiçbir anlamı olmayan işlemler. Yurt dışında yabancıların başına gelecek bir olayda geçerli olan TA11 adlı sözleşme bir işe yaramıyor. Alman hükümeti beni burada unuttu" ALMAN OLMAKTAN UTANIYORUM Almanya Başbakanı Angela Merkel'e seslenen Alman kadın, şunları söyledi: "Bir an önce Almanya başbakanı bu konuya el atmalı. Kendiside yakında emekli olacak. Emekli olduğunda kendisi Türkiye'ye ya da yabancı bir ülkeye yerleştiği zaman başına böyle bir şey gelmesini ümit etmiyoruz. Yapmış oldukları sosyal sözleşmeler hiçbir şeye yaramıyor. Bu durum karşısında Alman olduğumdan utanıyorum" Sözleşmelerin bir an önce tekrar gözden geçirilmesini isteyen Müller, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de yapılan hastane masraflarının Almanya'ya kıyaslanacak olursa hiçbir şekilde pahalı olamayacağı ortada. Almanya'daki sigorta bunu rahatlıkla karşılayabilir. Almanlar, Türkiye yaşamlarında bu tip konularda sıkıntı yaşıyor. Paramız olmadığı zaman satın aldığımız evleri satmak zorunda kalıyoruz. Buna bir an önce bir çözüm bulunmalıdır." EYLEM YAPACAĞIZ SOFKOR Başkanı Bilal Özinal, Sosyal Faaliyetler Derneği'ne gelen acil telefon üzerine bu üyenin durumuna müdahale ettiklerini söyledi. Yaptıkları görüşmeler sonrası Alman hükümetinin kendisine sahip çıkmadığını anladıklarını belirten Özinal, şöyle konuştu: "Bize insanlık dersi vermeye çalışanların kendi vatandaşlarını nasıl ölüme terkettiklerinin farkına vardık. Biz dernek olarak bu olaya göz yummadık. Olaydan da çok üzüntü duyuyoruz. Elimizden geleni şimdiye kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu olay bu şekilde kalmayacak. Bize insanlık dersi vermeye çalışanlara, 8 martta yapacağımız protesto yürüyüşüyle göstereceğiz. Çünkü bu konu sadece bizi değil yabancıları da ilgilendiren bir konu.Bunun için onlarda bu yürüyüşe katılacaklar

    alptraum bunu beğendi.



    Ayağı Kesilen Alman Kadına türk dostlari sahip cikti Yorumları