Mülteci ağıtı bitmiyor   Konuyu açan: mhmt   İlk Mesaj: 03-03-2008 (15:17)   Son Mesaj: 03-03-2008 (15:17)    Cevap: 0    Gösterim: 735  

    03-03-2008

    Mülteci ağıtı bitmiyor

    Filistin’den Irak’a, Irak’tan Suriye’ye mültecilerin dramı

    Mülteci ağıtı bitmiyor

    Irak ve Filistin’deki işgaller nedeniyle Suriye’ye sığınan 2 milyonu aşkın mülteci, çare bekliyor. 25 farklı kampta derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren mültecilere Türkiye’den yardım eli uzatıldı. İnsanlık dramının yaşandığı Tenf Kampı’ndaki 660 aileye 95 bin YTL değerindeki gıda ve giysi ulaştırıldı.

    Türkiye’den insani yardım

    Tenf Kampı’ndaki mültecilere Türkiye’den yardım eli uzatıldı. İHH İnsani Yardım Vakfı, kampta hayata tutunma mücadelesi veren Filistinli mültecilere gıda ve giysi yardımında bulundu. Kampta kalan 660 mülteciye; 60 adet yatak, 360 adet eşofman, 250 adet şapka, 2 bin 300 adet erkek kazağı, 5 bin adet bayan kazağı, 1000 adet kot pantolon ve 1000 adet mont olmak üzere toplam 90 bin YTLlik yardım dağıtıldı. Bunun yanı sıra patlıcan, patates, soğan, sarımsak, salatalık, karnıbahar, portakal, elma ıspanak, maydanoz, nane ve marul gibi yeşilliklerden oluşan 5 bin YTL’lik sebze ve meyve yardımı da yapıldı. Yardımları alan mülteciler, kendilerini unutmayan hayırsever Türkiye halkına teşekkür ettiler.

    Irak’taki Amerikan işgali sebebiyle Suriye’ye büyük bir mülteci akını yaşanıyor. İşgalden kaçan Iraklı ve Filistinli mülteciler, çareyi Suriye’ye sığınmakta buluyor. Ülkede 25 mülteci kampı var. Bu kamplarda 500 bin Filistinli mülteci ile 2 milyon Iraklı mültecinin yaşadığı ifade ediliyor. Kamplarda pek çok acıdan büyük bir insanlık dramı yaşanıyor.

    Tenf’te “insanlık” dramı yaşanıyor

    Tenf Kampı ise şartların en kötü olduğu kamp olarak dikkat çekiyor. Kampta 660 mülteci kalıyor. Bu kamp iki yıl önce Irak işgali sebebiyle Suriye’ye sığınan mülteciler tarafından kurulmuş. Filistinli mülteciler, derme çatma çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Suriye ile Irak sınırı arasında sıkışmış durumdalar. BM Mülteci statüleri olmadığı için kampın dışına çıkıp Suriye’ye geçmeleri yasak. Çalışma hakları da yok. Dışarıdan gelen gıda yardımlarıyla ayakta durmaya çalışıyorlar. Kampta acil tedavi olabilecekleri bir klinik veya hastane yok. Bir böbrek hastasıyla bir kalp hastası hastaneye gidemediği için hayatını kaybetti. Çocuklar “çadır ilkokulda” öğrenimlerini görüyorlar. Kampın elektriği jeneratörlerle sağlanıyor. Her iki saatte bir elektrikler kesiliyor. Çöl fırtınalarının etkin olduğu bölgede mülteciler, ısınma problemi yaşıyor. Birçok ailenin çadırı çöl fırtınaları ile kar yağışlarında çökmüş. Aileler geceleri elektrikle veya motorinle çalışan sobaların başında ısınmaya çalışıyor. *

    HABERMERKEZİ
    .............

    selametle..




    Mülteci ağıtı bitmiyor Yorumları