Viyana’daki geleneksel Türkiye Haftası Lugner City’de gerçekleşiyor   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-28-2008 (13:45)   Son Mesaj: 02-28-2008 (13:45)    Cevap: 0    Gösterim: 4096  

    02-28-2008

    Viyana’daki geleneksel Türkiye Haftası Lugner City’de gerçekleşiyor

    Türkiye ve Türk kültürünün tanıtımını yaparken aynı zamanda Avusturya’da yaşayan Türklerin sosyal sorunlarına yönelik projeleriyle de tanınan Turklook’un geleneksel Türk Haftası yine 15. Viyana’da yapılıyor.


    Medya Ajansı Turklook’un geleneksel Türk Haftası 3 - 8 Mart 2008 tarihleri arasında yine 15. Viyana’da alış veriş merkezi Lugner City’de yapılıyor. Bu yıl 13. kez düzenlenen interkültürel haftaya rekor sayıda katılım bekleniyor. Hafta boyunca çok sayıda firma ve sivil toplum örgütü tanıtım ve promosyon yaparken ziyaretçilere önemli bilgiler veriyor.


    Her zaman olduğu gibi bu etkinlikte de Türkiye’nin tanıtımı için bir stant kuruluyor. Türkiye’nin turistik güzellikleri, tarihi, kültürü yanı sıra Türk folkloru, müziği ve mutfağı tanıtılıyor. El yapımı gözleme, Türk kahvesi ve çayı yanı sıra Türk kadınlarının yaptıkları el işleri de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Sağlık, spor ve eğitim konuları ile Türk kadınları ve gençlerini ilgilendiren alanlar programın ana ögelerini oluşturuyor.


    Programda ‘Sağlık Günü’ olarak ilan edilen 5 Mart Çarşamba günü ziyaretçiler ücretsiz tansiyon, kan şekeri ve kan yağı ölçümleri yaptırabilecek ve uzmanlardan kalp ve tansiyon problemleri konusunda bilgiler alabilecekler.


    6 Mart Perşembe günü futbol ön plana çıkıyor. Avusturya Futbol Ligi’nin en fazla şampiyonluğa sahip kulübü Rapid Wien’den Türk asıllı milli futbolcular Veli Kavlak ve Ümit Korkmaz Türkiye Haftası’na katılıyorlar. Turklook’un KURIER gazetesi ve Sport in Wien televizyonuyla ortak düzenlediği ve saat 17.00’de başlayan podyum tartışmasına ünlü gazeteciler ve futbol otoriteleri de katılıyor. Yaklaşık olarak saat 18.00’den itibaren Türk futbolcular imza vermek ve fotograf çekilmek üzere fuar alanında hayranlarıyla sohbet ediyorlar.


    7 Mart Cuma günü Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla geleneksel Türk kıyafetlerinden oluşan bir defile düzenleniyor. Gülbahar Bozatemur’un yönetiminde hazırlanan bu moda şovunda Türkiye’den özel olarak getirilen bir kolleksiyon sergileniyor. Ankara Gazi Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksek Okulu moda uzmanlarının tasarladığı ve tamamen Türk Kadınlarının el emeğiyle ve Beypazarı yöresine özgü gümüş takılarla yapılan özel kolleksiyon 40 civarındaki giysiyi içeriyor.


    Lugner City’deki Türk Haftası programında ayrıca Akasyalar Türk Sanat Müziği korosu ile genç müzisyenler ve dansçılar da yer alıyor. Kinderfreunde’nin 2 uzmanı çocuklara yüz maskesi boyuyorlar. 8 Mart Cumartesi günü hafta kapanırken düzenlenen büyük çekilişte de ziyaretçilere çok sayıda hediye dağıtılıyor. Çekilişin ana hediyesi Bentour’dan Türkiye’de bedava tatil ve uçak biletleri.


    Turklook yetkilileri Viyana ve çevresinde yaşayan Türkleri Lugner City’de 3-8 Mart arasında 6 gün sürecek etkinliklerde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirttiler!




    Viyana’daki geleneksel Türkiye Haftası Lugner City’de gerçekleşiyor Yorumları