Hüseyin Kenan Aydın: "Yangınlar için Komisyon Kurulsun,Aşırı Sağ Parti Npd Kapatılsın   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-28-2008 (13:23)   Son Mesaj: 02-28-2008 (13:23)    Cevap: 0    Gösterim: 949  

    02-28-2008

    Hüseyin Kenan Aydın: "Yangınlar için Komisyon Kurulsun,Aşırı Sağ Parti Npd Kapatılsın

    Almanya'da son günlerde özellikle Türklerin oturduğu evlerde meydana gelen yangınlardaki artış üzerine yazılı bir açıklama yapan Alman Sol Parti Federal Milletvekili Hüseyin Kenan Aydın, "Bu yangınlar göçmen toplumunu büyük bir korku ve tedirginlik içinde bırakmaktadır ve bir an önce gereken önlemler alınmalıdır" dedi.

    Aydın'ın açıklamasında şu noktalara yer verdi: "Ludwigshafen'da 9 Türk'ün ölümüyle sonuçlanan yangının ardından Türkiye kökenli göçmenlerin yaşadıkları binalardaki yangınların her geçen gün artması, bu yangınların en azından bazılarının organize bir kundaklaması olduğu yolundaki iddiaları doğrulamaktadır. Ludwigshafen yangını soruşturmasının hala tamamlanamamış olması ve diğer bazı yangınların emniyet yetkilileri tarafından da kundaklama sonucu çıktığının açıklanması göçmenler arasındaki yangın korkusunu ve endişeyi haklı olarak arttırmaktadır. Yaygın kanı Möln ve Solingen katliamlarını yapan neo-nazi kundakcılarının yeniden işbaşı yaptıklarıdır."


    Fedaral ve eyalet düzeylerinde yetkilileri daha büyük kayıplar olmadan bu yangın ve kundaklama olaylarını araştırmak üzere bir komisyon kurmaya davet eden Sol Parti Milletvekili Aydın, "Başta Ludwigshafen yangını olmak üzere yürütülen soruşturmaları hızla ve soru işaretlerine yer bırakmadan tamamlamaya çağırıyorum. Yetkililer bir an evvel kundakçıları ortaya çıkarmalı, göçmenlerin yaşadığı tedirginlik ve sahipsizlik duygusunu ortadan kaldıracak önlemler almalı. Başta NPD olmak üzere aşırı sağ parti ve örgütler derhal kapatılmalıdır," ifadelerine yer verdi.

    3 Şubat'ta dokuz Türkün yaşamını yitirdiği Ludwigshafen yangınıyla ilgili Başbakan Angela Merkel'i eleştiren Aydın, "Ludwigshafen kurbanlarının acılarını yerinde paylaşmak için ziyaret bile etmeyen Başbakan Merkel ve en ufak bir olayda göçmenlerin demokratik hakkında kısıtlamalar düşünen, göç yasasında sertleştirmeler yapan iktidar partilerinin suskunluğu utanç vericidir. Yıllardır aşırı sağ ve neo-nazi örgütlere karşı alınması gereken önlemler konusunda Sol Parti'nin önerilerini reddeden Federal Parlamento'daki çoğunluk partilerinin bu tavrı kundakçı Nazi örgütleri cesaretlendirmektedir," şeklinde konuştu.




    Hüseyin Kenan Aydın: "Yangınlar için Komisyon Kurulsun,Aşırı Sağ Parti Npd Kapatılsın Yorumları