Altın Odaya Hücum   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-26-2008 (15:09)   Son Mesaj: 02-26-2008 (15:09)    Cevap: 0    Gösterim: 813  

    02-26-2008

    Altın Odaya Hücum

    Naziler'in çaldığı altın odanın bir köyde gömülü olduğu söylentisi altına hücum seferberliği başlattı.

    Altın Odaya Hücum

    NAZİLER'İN ÇALDIĞI ALTIN ODA...

    Naziler’in St Petersburg’dan çaldığı paha biçilmez 'Kehribar Odası'na ait 6.5 ton altının bir kısmının 1945 yılında Alman askerleri tarafından Deutschneudorf kasabasına gömüldüğü haberi, bölgeye altın oda turizmi başlattı. Define avcıları altından pay almak için kasabaya hucüm etti. Belediye Başkanı Peter Haustein Naziler'in çaldığı altın odanın bir kısmının kasabasında olduğunda ısrar ediyor.


    Deutschneudorf'ta yaşayan bir kişi ölüm döşeğinde Belediye Başkanı Peter Haustein'i aradı. Adam, belediye başkanına St Petersburg'dan çalınan altın odanın bir kısmının kasabaya gömüldüğünü söyledi. Bu olay başkan Haustein için büyük bir fırsattı. Altın odanın kasabasında olduğu haberlerini yayan Belediye Başkanı Peter Haustein adeta bölgeye altın oda turizmi başlatmış oldu.

    Altınlar, Almanya-Çek Cumhuriyeti sınırındaki bir alanda hassas dedektörler yardımıyla aranıyor. Yerin yaklaşık 20 metre altında olduğu ve yaklaşık 2 ton altın olduğu belirtiliyor. Orijinal odada tam 6.5 ton altın vardı. Ancak şu ana kadar yapılan kazı çalışmalarında savaş dönemi enkazı 2 ton metaldan başka bir şey bulunmadı. Kasabaya akın edenler ise altın odanın bir kısmının burada olduğundan oldukça emin.

    1716 yılında Çar Peter'a hediye edilmek üzere yapılan “Kehribar Odası” bir zamanlar dünyanın 8. harikası olarak adlandırılıyordu.




    Altın Odaya Hücum Yorumları