Gymnasium ilk tercihiniz olsun   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-25-2008 (22:26)   Son Mesaj: 02-25-2008 (22:26)    Cevap: 0    Gösterim: 771  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen yabanGülü

    02-25-2008

    Gymnasium ilk tercihiniz olsun

    Avusturya’da ilkokul 4. sınıfa giden öğrencilerin şubat ayının 25 ile 29’u arasında ortaokula kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Kayıtlar için Erhebungsblatt, Jahreszeugnis, Geburtsurkunde ve Meldezettel gibi evraklar isteniyor.

    Eğitimciler, velilerin ısrarla çocuklarını Gymnasiumlara kayıt yaptırmalarını tavsiye ediyor.
    Gymnasiuma gitmek isteyen öğrencilerin karnelerinde özellikle de ana derslerden üç ve daha kötü notlar almamış olma şartı bulunuyor. Ancak ilk karnede notları yeterli olmasa da, sene sonunda karnesini düzeltme ihtimali olan öğrenciler de bu okullara kayıt yaptırabiliyor. Notların düzeltilememesi durumunda haziran ayının sonunda yeterlilik sınavı yapılabiliyor. Bu sınava da önceden kayıt yaptırmak gerekiyor. Bunda da başarılı olamayan öğrenciler, daha sonra uygun başka bir okula kayıt yaptırılabiliyor.

    Her ne kadar KMS ya da Hauptschulelerden de liseye gitme imkânı olsa da Eğitimciler, yine de velilerin öncelikli olarak gymnasiumu tercih etmesini daha uygun buluyor. Bu okulda öğrencilerin başarılı olamaması durumunda, hiç sınıfta kalmadan KMS ya da Hauptschulelere geçiş yapılabiliyor. Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren Phönix Eğitim Enstitüleri Dernek Başkanı Akın Kurt, velilerin, eğer fıtraten çok tembel ve ders çalışmayı sevmeyen bir yapıları yoksa ve notları az çok tutuyorsa, çocuklarını gymnasiumlara yönlendirmelerini daha uygun bulduklarını belirterek, “KMS ve Hauptschulelerden her ne kadar teoride liseye gitme mümkün olsa da buradan liseye giden öğrencilerin yüzdelik sayısı hem düşük, hem de giden öğrencilerin liseyi başarma oranları çok yetersiz” dedi.

    Kayıtlar sırasında öncelikli olarak evleri okula yakın öğrenciler tercih ediliyor. Daha sonra o okulda okuyan bir kardeşi olanlar, ve sonra da öğrencilerin notları baz alınıyor. Her ne kadar resmi kayıtlar 25’inde başlasa da daha önceden kayıt olmak isteyen öğrencileri, okullar geri çevirmiyor.

    Phönix Realgymnasium’un da kayıtlara başladığını bildiren Akın Kurt, “notları şu an için yeterli olmayan öğrenciler için sene sonunda, gerekmesi durumunda yeterlilik sınavını da bu yıl okul olarak kendi bünyelerinde yapacaklarını söyledi. Şu an için sadece iki sınıf açmayı ve toplamda 40 öğrenci almayı düşündüklerini kaydeden Kurt, “Okulumuz tam gün ders veren, ev ödevi yardımı, rehberlik faaliyetleri de sunan bir okul. Şu an kayıtlar tam olarak başlamamasına rağmen gördüğümüz ilgiden çok memnunuz” şeklinde konuştu.
    www.zamanavusturya.at

    kipchak bunu beğendi.



    Gymnasium ilk tercihiniz olsun Yorumları