kosova protestosu   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-25-2008 (22:17)   Son Mesaj: 02-25-2008 (22:17)    Cevap: 0    Gösterim: 953  

    02-25-2008

    kosova protestosu

    kosova protestosu

    Kosova'nın 17 Şubat 2007 pazar günü bağımsızlığını ilan etmesinin ardından artan Sırp gösterilerine bir yenisi de Avusturya'nın başşehri Viyana'da eklendi.

    Viyana Helden Platz Hofburg Sarayı önünde "Kosova Bağımsızlığını Protesto'' adı altında bir miting düzenlendi. Mitinge yaklaşık 10 bin Sırp katıldı.

    Konuşmacılar, Kosova'nın halen Sırbistan'ın bir parçası olduğunu iddia ederek, Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan Amerika'yı ve Birleşmiş Milletler Gücü'nü protesto etti. Eylemde ''Amerika Kosova'dan elini çek'', ''Kosova Sırbistan'a aittir'' ve ''Ölsek de Kosova'yı vermeyeceğiz'' yazılı pankartlar taşındı. Protestocular ayrıca, Kosova'yı tanıyan ülkelerden biri olan Avusturya'ya da kızgınlıklarını dile getirdiler. Kosova'yı tanıyan diğer ülkeler de sert bir şekilde eleştirildi.

    Mitingde Sırplar'a verdiği destekten dolayı Rusya'ya teşekkür pankartları ve Rusya Devlet Başkanı Vlamidir Putin posterleri de yer aldı. Papazlar ve din adamlarının da ön sıralarda oldukları görüldü. Miting olaysız sona erdi.




    kosova protestosu Yorumları