Alman Polisi, Sağlam Aldığı Genci Ağır Yaralı Hastaneye Teslim Etti   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-20-2008 (22:08)   Son Mesaj: 02-20-2008 (22:10)    Cevap: 1    Gösterim: 729  

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 gönderen yabanGülü
  • 1 gönderen yabanGülü

    02-20-2008

    Alman Polisi, Sağlam Aldığı Genci Ağır Yaralı Hastaneye Teslim Etti

    Almanya'nın Hagen şehrinde polisin yaptığı ileri sürülen bir olay çevre sakinlerinde endişe uyandırdı. Güvenlik gerekçesiyle polis tarafından sağlam bir şekilde evinden alınan 26 yaşında ve bekar olan Adem Özdamar iki saat sonra darp sonrası oluşan ağır yaralama sebebiyle hastaneye teslim edildi.

    Geçtiğimiz Cumartesi gününü Pazar'a bağlayan gece meydana gelen olaya şahit olan anne Şengül Özdamar korku içinde olayı anlattı. Oğlunun o gece eve geldikten sonra endişe içinde bazıları tarafından takip edildiğini kendisine anlattığını, daha sonra pencereden bakıp gördüğü bazı karaltılardan korkarak polisi aradığını belirten Anne Şengül Özdamar, "Oğlum iki kez polisi aradı. Birinci de polis açmadı. İkinci aramada geleceklerini söylediler. Oğlum eve gelen polise endişelerini aktardı. Bu evde kalmasının kendisi için güvenli olmadığını ifade ederek polisten kendisini ablasının evine götürmesini istedi. Fakat polisler niçin yaptıklarını hala bilemediğim bir sebeple oğlumu kelepçeleyip götürdüler. Saat gece 02.00 civarlarındaydı. Bu götürülmeyi takip eden iki saat sonra oğlumun öldüresiye ve neredeyse beyni patlayacak şekilde dövülerek hastaneye kaldırıldığını öğrendim." dedi.


    Dayak sonrası hastaneye kaldırılan ve hastane başhekimi tarafından acilen ameliyata alınan Adem Özdamar'ın şu an ölüm kalım mücadelesi verdiği ve hayatını yitirmek üzere olduğu belirtiliyor.

    Doktorun kendilerine olayda darp olduğunu ve hastanın öldürmek gayesiyle dövüldüğünü söylediğini aktaran anne Şengül Özdamar, "Ben oğlumu polise sapasağlam teslim ettim. Fakat iki saat sonra oğlumu hastanede buldum. Bir de beni sakinleştirmek için eve başka bir polis ekibi gönderdiler. Biz güvenliğimizi teslim ettiğimiz polisten bu muameleyi görmeyi hak edecek ne yaptık? Alman adalet sistemine güvenim tam olmakla birlikte, benim polislere itimadım sarsıldı. Olayı hem savcılığa hem de Essen Başkonsolosluğu'na aktardım. Adaletin tecelli etmesi için olayın peşine bırakmayacağım" şeklinde konuştu.

    Adem Özdamar'in abisi Salih Özdamar da resmi girişimleri başlattıklarını ve meseleyi avukatların takip ettiğini ifade ederek "Eğer polisler Adem'i ablasına değil de karakola götürmek istedilerse ondan dolayı aralarında tartışma çıkmış olabilir. Ama bu, polisin savunmasız bir kişiyi öldüresiye dövmesini haklı kılmaz. Biz bu işin peşine bırakmayacağız. İnsan haklarına saygılı Türk ve Alman yetkililerden de bize destek olmalarını talep ediyoruz," ifadelerine yer verdi.

    Hagen polisi ise olayla ilgili olarak internet sitesinde yaptığı açıklamada, Adem'in evden alındığında psikolojik dengesinin yerinde olmadığını, hırçın tavırlar takındığını ve kavga çıkarttığını ifade etti. Açıklamada karakola geldiğinde yaralı olduğu, karakolda kavga çıkartan Adem'in yardım isteyerek hastaneye kaldırıldığı iddia edildi.

    kipchak bunu beğendi.



    Alman Polisi, Sağlam Aldığı Genci Ağır Yaralı Hastaneye Teslim Etti Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  02-20-2008, 22:10


    artik buna diyecek birseyim yok yorumsuz. iste burda en önemli sey nedir egitim. bundan sonraki nesillerimiz artik elinden gelen herseyi yapmali ve yönetici seviyesine gelmeliler. ancak bizlerden türk kökenli insanlar olursa bu olaylarin sonu gelebilir.
    kipchak bunu beğendi.
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü