Ludwigshafen'deki Yangının "Çıkış Nedeni" Haftaya Açıklanacak   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-20-2008 (21:59)   Son Mesaj: 02-20-2008 (21:59)    Cevap: 0    Gösterim: 742  

    02-20-2008

    Ludwigshafen'deki Yangının "Çıkış Nedeni" Haftaya Açıklanacak

    Almanya'nın Ludwigshafen şehrinde 9 Türk'ün ölümüne neden olan yangınla ilgili soruşturma devam ederken, soruşturmanın sonuçlarını ilişkin bilirkişi raporunun önümüzdeki hafta açıklanacağı bildirildi.

    Soruşturmayı yürüten Frankenthal Başsavcısı Lothar Liebig, konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada, yangının "nasıl çıktığına"dair teknik bilgileri içeren bilirkişi raporunun önümüzdeki hafta açıklanacağını bildirdi.


    Şu an itibariyle eyalet ve federal kriminal daireleri uzmanları ve iki bağımsız bilirkişinin çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Başsavcı Liebig, ancak tam olarak hangi gün ve saatte açıklama yapacaklarına ilişkin bilgi vermedi.

    Daha önce yangının bodrum katında başladığı şeklindeki incelemelerin devam ettiği, ayrıca yangının dikkatsizlik sonucu veya teknik bir arızadan çıkmış olabileceğine dair araştırmaların da sürdüğünü kaydeden başsavcı, uzmanların çalışmalarını tamamladıktan sonra daha net bir açıklama yapabileceklerini söyledi. Başsavcı Lothar Liebig, yangının kundaklama sonucu çıkmış olabileceği ihtimalini de gözardı etmiyor.

    Aynı zamanda Ludwigshafen polis yetkilileri, şu günlerde Türkiye'den dönmeye başlayan şahitlerin ifadelerinden yola çıkarak önemli bilgilere ulaşmayı da umuyor. Zira, 10 Şubat Pazar günü yanan evin önünde yapılan törenden sonra cenazeler defnedilmek üzere Gaziantep'e gönderilmişti. Cenaze yakınları da Gaziantep'e gitmişlerdi. Polis, yakınların Türkiye'den dönmeye başlayanların ifadelerine başvurmaya devam ediyor. Bunlar arasında henüz ifade vermeyenlerin de bulunduğu belirtiliyor. Yangın olayının yaşandığı evde resmi olarak 24 kişin ikametinin bulunduğunu kaydeden polis yetkilileri, olay anında binada yaklaşık 60 kişinin bulunduğunu tahmin ediyor.

    3 Şubat Pazar günü Ludwigshafen şehrinde Türklerin oturduğu binada yangın çıkmış, yangında 5'i çocuk, 4'ü kadın olmak üzere toplam 9 kişi yaşamını yitirmişti. Yangında aralarından itfaiye ve polis memurlarının da bulunduğu 60 kişi de yaralanmıştı




    Ludwigshafen'deki Yangının "Çıkış Nedeni" Haftaya Açıklanacak Yorumları