Eğitim Bakanı, Daha Fazla Anadil Öğretmeni İstiyor   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-18-2008 (23:25)   Son Mesaj: 02-18-2008 (23:25)    Cevap: 0    Gösterim: 731  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen yabanGülü

    02-18-2008

    Eğitim Bakanı, Daha Fazla Anadil Öğretmeni İstiyor

    Milli Eğitim Bakanı Claudia Schmied, bir konferansta yaptığı konuşmada, anadil eğitiminin öneminden bahsetti. Bakan, Avusturaya’da, anadil eğitimi veren öğretmenlerin sayısını arttırarak, anadil eğitimini güçlendirmek istediklerini dile getirdi.

    Entegrasyon açısından anadilin önemini vurgulayan Schmied, ekonomik ve etik açısından bu çocukları dışlayamayız, daha iyi bir Entegrasyon için anadile önem verilmeli, şu an itibari ile 27 bin göçmen öğrenci anadil eğitimi alıyor dedi.

    Avusturya’da 320 tane anadil de eğitim veren öğretmen bulunuyor. Bakan, bu sayısı arttırarak daha fazla öğrencinin anadil eğitimi almasını istiyor. 27 bin göçmen öğrenci, bir başka ifade ile göçmen öğrencilerin %4.3’ü, anadil eğitimi alıyor, hedef, ilk etapta bu oranın %10’a çıkarılması.

    Schmied, sınıflarda ki öğrenci sayılarınıda gündeme getirerek, 6 ay içerisinde sınıf mevcutlarının 25 ile sınırlandırılacağınıda sözlerine ekledi.

    kipchak bunu beğendi.



    Eğitim Bakanı, Daha Fazla Anadil Öğretmeni İstiyor Yorumları