Deutsche Post Skandalı Almanya için Milat Oldu   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-18-2008 (23:22)   Son Mesaj: 02-18-2008 (23:22)    Cevap: 0    Gösterim: 940  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen yabanGülü

    02-18-2008

    Deutsche Post Skandalı Almanya için Milat Oldu

    Deutsche Post Şefi Klaus Zumwinkel'in milyonlarca Euro vergi kaçırdığının saptanması Almanya'da milat olma özelliği taşıyor. Mali polisler olayın açığa çıkmasının ardından ardarda onlarca kurum ve kişiye baskın yapıyor.

    Vergi kaçırma işlemlerinin Liechtenstein üzerinden yapıldığı tahmin ediliyor. Mali polisler özellikle Köln ve Düsseldorf'taki milyonerleri mercek altına aldı. Alman hükümeti incelemeler sonrasında vergi kaçaklarının tespit edilmesiyle yüz milyon Euro'luk gelir elde edileceğini düşünüyor. Vergi kaçakçılığının boyutları da netleşmeye başladı. Toplam 3,4 milyar Euro'luk vergi kaçağının tespit edilmesiyle hazineye ek olarak 350 milyon Euro'luk gelir sağlanması bekleniyor. Liechtenstein üzerinden yapılan vergi kaçakçılığının uzantıları Münih ve Frankfurt'ta araştırılıyor.


    Almanya'da vergi skandalı geçen hafta Perşembe günü Klas Zumwinkel'in vergi kaçırdığının mali polis tarafından tespit edilmesiyle patlak vermişti. Vergi kaçaklarının tespit edilmesiyle, bunları engellemeye dönük yasal olarak önlemlerin hükümet tarafından alınması bekleniyor.

    Bu arada Deutsche Post Yönetim Kurulu istifa eden Zumwinkel'in yerine Frank Appel'in yeni genel müdür olmasına karar verdi. Almanya'da vergi kaçırmak on yıla kadar hapis ile cezalandırılıyor. Ancak vergi kaçıranların tespit edilmeden önce bunu itiraf etmeleri ve para cezasını ödemeleri ile hapis cezasından kurtulabiliyorlar. Yöneticileri sorumlu davranmaya çağıran Başbakan Angela Merkel de büyük şirketlerin yöneticilerini toplantıya çağırdı.

    kipchak bunu beğendi.



    Deutsche Post Skandalı Almanya için Milat Oldu Yorumları