Afganistan’da korkunç saldırı: 80 ÖLÜ   Konuyu açan: mhmt   İlk Mesaj: 02-18-2008 (14:14)   Son Mesaj: 03-23-2008 (04:19)    Cevap: 2    Gösterim: 758  

    02-18-2008

    Afganistan’da korkunç saldırı: 80 ÖLÜ


    Afganistan’da korkunç saldırı: 80 ÖLÜ

    Kandahar eyaletinde, yüzlerce kişinin bulunduğu bir meydanda yapılan saldırıda 80 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı.
    Afganistan’ın güneyindeki Kandahar eyaletinde meydana gelen patlamada 80 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi. Patlamanın, açık alanda yapılan köpek dövüşlerini seyretmek için toplanan kalabalığın arasında meydana geldiği belirtildi. Görgü tanıkları, patlamanın nedeninin intihar saldırısı olduğunu söyledi.

    Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin kardeşi olan bölge konseyi lideri Veli Karzai de “bunun Kandahar’da şimdiye dek düzenlenen en kanlı saldırı olduğunu” söyledi. Veli Karzai, Taliban’ı suçladı, ancak Taliban sözcülerinden Zebihullah Mucahid, saldırıyı üstlenmeyerek, “Şu anda yorum yapmayacağız” dedi.

    İşbirlikçilere saldırı düzenlendi
    2001 yılında Taliban’ın devrilmesinden bu yana ülkede gerçekleştirilen en kanlı saldırıda 90 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Görgü şahitleri patlamanın gerçekleştiği sırada olay yerinde yaklaşık 300 kişinin bulunduğunu belirterek, kalabalık arasında birkaç milis grup liderinin de yer aldığını kaydetti.

    Öte yandan, Afganistan’ın doğusunda, gerrillaların bir işbirlikçi askeri kafileye pusu kurduğu, çıkan çatışmada bir askerle birkaç gerillanın öldüğü bildirildi. Afganistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, çatışmaların önceki gün Kunar vilayetinin Kandagal bölgesinde, bir askeri kamp yakınındaki dağlık bölgeyi askerlerin devriyesi sırasında çıktığı belirtildi. Açıklamada, çatışmada yaralanan gerillaların da olduğu kaydedildi.

    .....

    selametle..




    Afganistan’da korkunç saldırı: 80 ÖLÜ Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  03-22-2008, 19:47


    hala herkes sessiz kalabiliyor
    gercekten helal olsun
    deliyurek83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) deliyurek83 Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 2  03-23-2008, 04:19


    Cenab-ı hak bu ısraıli ve amarıkayı ve işbırlıkcılerını kahhar ısmıyle kahru perışan etsın.Muslumanlarıda, onların cehhennemın en dıbıne gitmeleri için vesıle kılsın inşaallah amin.
    hasan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) hasan Ziyaretci