Gelsenkirchen'de Yangın: 8 Yaralı   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-16-2008 (20:58)   Son Mesaj: 02-16-2008 (20:59)    Cevap: 1    Gösterim: 864  

    02-16-2008

    Gelsenkirchen'de Yangın: 8 Yaralı

    Almanya'nın Gelsenkirchen şehrinde dün gece meydana gelen yangında 8 Türk yaralandı. Türk ve Almanların ikamet ettiği çok katlı bir binada çıkan yangında yaralananların altısı 0-14 yaş arası çocuk, diğer ikisi ise 20-28 yaşlarındaki yetişkinlerden oluşuyor.

    Yangında yaralananların sayısı Alman basınına 7 olarak yansımasına karşın, bu sayı Gelsenkirchen Polisi tarafından 8 olarak düzeltildi.
    Yaralıların gaz zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldığı bildirilirken, bazılarının da bugün itibariyle hastaneden çıktığı ifade edildi. Binanın bodrum katında başlayan yangında 30 kadar Türk ve Alman da olay yerine gelen itfaiye ekiplerince tahliye edildi. Olayla ilgili bir soruşturma başlatan Gelsenkirchen Polisi, yangının sebebinin araştırıldığını kaydetti. Polis tarafından yapılan basın açıklamasına göre, yangının kundaklama olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Ancak polis yetkilileri, yangının kundaklama olduğu anlaşılsa bile kesin olarak "yabancı düşmanı bir motif içermediğini" belirtiyor.


    KREFELD'DE YANGIN: BİR ÖLÜ BİR YARALI

    Bu arada Krefeld şehrinde dün sabaha karşı meydana gelen yangında da bir kişi öldü, bir kişide ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Krefeld'de çoğunlukla yabancıların oturduğu Hülser Caddesi'ndeki bir apartman dairesinde çıkan yangında ise, 42 yaşındaki bir kadın hayatını kaybederken, 44 yaşındaki eşinin ise gaz zehirlenmesi nedeniyle ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Krefeld Polisi tarafından yapılan açıklamada yangının oturma odasından başlayarak evin diğer kısımlarına yayıldığı belirtildi. Yangından yaralı olarak kurtulan adamın hayati tehlikesinin devam ettiğini bildirilirken, yangının çıkış nedeniyle ilgili bir soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

    Yangında ölen ve yaralanan kişilerin milliyeti konusunda bir açıklama yapmayan polis yetkilileri, evde bulunan iki kişinin yangın esnasında uykuda olduklarını kaydetti. Yangının sigara izmaritinden kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Krefeld'de bundan yaklaşık on yıl önce de bir Türk anne ve iki kızı yanarak can vermişti.

    Öte yandan Stuttgart şehrinin güneyinde bulunan Aldingen'de Perşembe gecesi Türklerin kaldığı bir bina kundaklanmış, olay yerinden geçen bir Türk işçinin yangını fark edip evdekileri uyandırması sonucu facianın eşiğinden dönülmüştü. Yangını çıkaran 53 yaşındaki bir Alman kundakçı yakalanmış, kundaklama suçundan sabıkası olduğu belirtilen adamın, akli dengesinin bozuk olduğu söylenmişti.

    Yaklaşık iki hafta önce de Ludwigshafen şehrinde Türklere ait bir apartmanda yangın çıkmış ve 9 Türk yaşamını yetirmişti. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yangının nedeni henüz aydınlatılamadı




    Gelsenkirchen'de Yangın: 8 Yaralı Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  02-16-2008, 20:59


    Almanya'nın Gelsenkirchen şehrinde 4 katlı bir binanın bodrum katında yangın çıktı. Yangın, dün akşam 19.00 sularından başladı. Yangın, bodrum katından çıkan dumanlar sayesinde farkedildi. Yangını, 2 çocuğunun çıkardığından şüphe ediliyor. Yangında 6'si çocuk 8 kişi dumandan zehirlendi.

    İtfaiye şefinden alınan bilgi göre, bodrum katı tamamen yandı. Polis, yangının 20 bin Euro maddi zarara neden olduğunu açıkladı. Polis, yaptığı açıklamada, yangının "ırkçı bir motif" içermediğini belirtti. Binada 32 Türk kökenli kişinin kaldığı da bildirildi. Binada yangın çıktığı anda elektrik idaresi ve doğalgaz şirketi direk müdahale ederek binanın gaz ve elektriğini kesti. Yangının söndürülmesi ile elektrik ve doğalgaz yeniden verilmeye başlandı.


    Yangından kurtulan şahsın, "Camdan bir baktık. Bağırıp çağrıyorlar. Kapı açıldı. Dışarı çıkacaktım. Merdivenlerden çıkma imkanım olmadı. Arkada balkon gibi bir yer vardı. Oraya çıktık. İtfaiyeye bizi kurtardı. 8 yıldır burada yaşıyorum. Binada yangın çıkacağına dair birşey yoktu. Binadan bir Alman aile var. Diğerleri Türk. Yangın kendi kendine çıkmaz yani. İki girişi var binanın." dedi. 8 yıldır aynı binada yaşadığını belirten şahıs, elektrik hatlarından dolayı bir problem yaşamadıklarını ifade etti. Bununla birlikte şahıs, sık sık ön kapının kırıldığını belirtti
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü