Üskül: "Alman Göç Yasası'nın Hedefi Türklerdir"   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-16-2008 (01:16)   Son Mesaj: 02-16-2008 (01:16)    Cevap: 0    Gösterim: 749  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen yabanGülü

    02-16-2008

    Üskül: "Alman Göç Yasası'nın Hedefi Türklerdir"

    TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Zafer Üskül, Alman Göç Yasası'nda öngörüldüğü üzere, aile birleşimi kapsamında Türkiye'den Almanya'ya gelecek eşlerden daha önce Almanca öğrenmeleri istenmesinin insan hakları ihlali olduğunu söyledi.

    Almanya'da bir dizi temasta bulunan AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül ve beraberindeki komisyon heyeti, bu akşam başkent Berlin'deki Türkevi'nde Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Nazif Alpman'ın eşliğinde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle biraraya geldi.


    Üskül, Türkiye olarak Almanya'da yaşayan Türkler'in Almanca öğrenmelerinden ve uyumdan yana olduklarını belirterek, ''Türk toplumu artık buraya yerleşmiştir. Artık geleceği Alman toplumuyla birlikte kurmaktan başka yol yok'' dedi.

    Yenilenen Alman Göç Yasası'nın ise aile birleşimini güvence altına alan Almanya Anayasası'na aykırı düştüğüne dikkati çeken Üskül, ''Aile birleşimi kapsamında Almanya'ya gelecek eşlerden daha önce Almanca öğrenmelerinin istenmesi insan hakları ihlalidir'' diye konuştu.

    Bu yasanın tüm yabancılar için geçerli olmadığını ifade eden Üskül, ''Gerçi burada 'Türk' sözcüğü geçmiyor, ancak burada yaşayan yaklaşık 3 milyon Türk var. Bu yasadan en fazla eşlerini Türkiye'den seçen Türkler'in etkileneceği ortada. Hedef esas olarak Türkler'dir. Bu da insan haklarına ve uluslararası sözleşmelere de aykırıdır'' dedi.

    Bu görüşlerini, biraraya geldikleri siyasetçilere ilettiklerini kaydeden Üskül, ''Bu burada kalmayacak. Türkiye'ye dönünce de bu konuyla ilgili gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz. Türkiye, bu işin takipçisi olacaktır. Bu konuda belki hemen bir gelişme beklemek mümkün değil. Ancak hemen olmasa bile orta vadede sonuç beklemek lazım'' diye konuştu.

    Üskül, Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble ile göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer'in önce kendilerine bir görüşme için zamamları olmadığını söylediklerini, daha sonra kendilerini kabul edebileceklerini bildirdiklerini anlattı.

    Ludwigshafen kentindeki yangın faciasından dolayı programlarında bir değişiklik yapıp Köln'den Ludwigshafen'e geçtiklerini kaydeden Üskül, burada polis ve itfaiyeden aldıkları bilgiler doğrultusunda sonuçla ilgili henüz birşey söyleyemeyeceklerini, ancak soruşturmanın uzadığını, bunun da belki gerekli olduğunu sözlerine ekledi.

    ''Umarız bu bir kundaklama olayı değildir'' diyen Üskül, bu olayın uyumun önünde bir engel oluşturmamasını umut ettiklerini, Türkler arasında, gittikçe artan yabancı düşmanlığından dolayı bir huzursuzluk olduğunu, bu yangının bu huzursuzluğun giderilmesi konusunda bir başlangıç oluşturmasını umduklarını söyledi.

    Zafer Üskül, Göç Yasası ile ilgili bir soruya karşılık olarak ''Bizlere bu konuda Anayasa Mahkemesi'ne gidilebileceğini, bu da yeterli olmazsa AİHM'ye gidilebileceğini söylediler. Bu doğrudur, bu imkanlar vardır, ancak bu eşeği yokuşa sürmektir'' diye konuştu

    kipchak bunu beğendi.



    Üskül: "Alman Göç Yasası'nın Hedefi Türklerdir" Yorumları