Hasankeyfliler'den Çağrı   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-16-2008 (01:02)   Son Mesaj: 02-16-2008 (01:02)    Cevap: 0    Gösterim: 709  

    02-16-2008

    Hasankeyfliler'den Çağrı

    Hasankeyf'i sular altında bırakacak Ilısu Projesi konsorsiyumundaki şirketlere kredi garantisi veren Almanya, Avusturya ve İsviçre ülkelerini protesto etmek amacıyla toplanılan imzaları, bu ülkelerin büyükelçiliklerine vermek üzere Ankara'ya gidecek olan projeden etkilenecek köylüler ve Hasankeyfliler, kredi teminatının sürdürülmesi ve projenin gerçekleştirilmesi halinde ailece göçe mecbur kalınması durumunda Almanya, Avusturya ve İsviçre ülkelerine gidip iltica etmeyi planladıklarını kaydetti.

    Ilısu projesinden etkilenecek köylüler ve Hasankeyfliler, Hasankeyf'i sular altında bırakacak olan Ilısu projesi konsorsiyumunda bulunan şirketlere kredi garantisi veren Almanya, Avusturya ve İsviçre ülkelerini protesto amacıyla 19 Şubat günü Ankara'ya gidiyor.


    Almanya, Avusturya ve İsviçre büyükelçiliklerini sırasıyla ziyaret edecek olan 100 kadar Hasankeyfli, Ilısu projesinin etkilediği bölgede toplanan çok sayıda imzalı mektubu büyükelçiliklere verecek.

    -"KREDİ TEMİNATI GERİ ÇEKİLSİN"-

    Başbakanlara hitaben yazılan mektupta, projenin gözden geçirilmesi istenerek, projeyi inşaa etmek isteyen Avrupalı şirketlere verilen "kredi teminatı"nın geri çekilmesini veya askıya alınmasını talep etti.

    -İLTİCA EDECEKLER-

    Hasankeyfliler mektuplarında, kredi teminatının sürdürülmesi ve projenin gerçekleştirilmesi halinde ailece göçe mecbur kalınması durumunda Almanya, Avusturya ve İsviçre ülkelerine gidip iltica etmeyi planladıklarını kaydetti. Mektupta, "Coğrafyamdan koparılmama sebep siz ve şirketiniz olacaktır" denildi




    Hasankeyfliler'den Çağrı Yorumları