Büyükelçilikten Viyana'da ki Yangınlar ile ilgili açıklama   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-16-2008 (00:34)   Son Mesaj: 02-16-2008 (00:34)    Cevap: 0    Gösterim: 1001  

    02-16-2008

    Büyükelçilikten Viyana'da ki Yangınlar ile ilgili açıklama

    Viyana’da 10. bölgede Knöll sokağında yeralan, sakinlerinin büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturdukları iki ayrı apartmanda Salı akşamı yangın çıktığı üzüntüyle öğrenilmiştir.

    Olayla ilgili olarak Avusturya makamlarının hızlı ve yerinde müdahalelerinin yangınların büyük bir faciaya dönüşmelerini önlediği anlaşılmaktadır. Yangınlara itfaiye hızlı bir şekilde ve kalabalık bir ekiple müdahale etmiş; aynı şekilde güvenlik makamları da olayla ilgili olarak hemen soruşturmaya başlamışlar ve nihai bulgularını 18 Şubat, Pazartesi günü açıklayabileceklerdir.

    Başkonsolosumuz olayın öğrenilmesinin ardından olay yerlerine giderek incelemelerde bulunmuş ve vatandaşlarımızla görüşmüştür. Olaylarda can kaybının yaşanmaması en büyük tesellimizi oluşturmaktadır.

    İşgücü olarak 1960’ların sonlarından itibaren Avusturya’ya gelmeye başlayan vatandaşlarımız bu ülkenin refahına ve esenliğine katkıda bulunmuşlar ve aradan geçen uzun yıllar içerisinde bu ülkeyi ikinci evleri olarak benimsemişlerdir. Bugüne kadar Avusturya’da huzur ve güvenlik içinde yaşayan vatandaşlarımızın küçük bir azınlığın gerçekleştirdiği tahriklere kapılmamaları ve Avusturya makamlarına güvenlerini sürdürmeleri önem taşımaktadır.


    Avusturya’daki vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamalarının sağlanmasına çalışılması Büyükelçiliğimizin ve Başkonsolosluğumuzun öncelikli vazifesidir. Bu amaçla Avusturya makamlarıyla sürekli işbirliği yapıldığının vurgulanmasında yarar görülmektedir.

    Saygıyla duyurulur.

    alinti




    Büyükelçilikten Viyana'da ki Yangınlar ile ilgili açıklama Yorumları