Merkel Türk Okullarına Sıcak Bakmıyor   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-12-2008 (01:29)   Son Mesaj: 02-12-2008 (01:29)    Cevap: 0    Gösterim: 1239  

    02-12-2008

    Merkel Türk Okullarına Sıcak Bakmıyor

    Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Almanya'da Türk okulları açılmasıyla ilgili önerisine sıcak bakmıyor.
    Alman hükümet sözcüsü Ulrich Wilhelm, konuya ilişkin soruyu yanıtlarken, Almanca bilmeden kamu alanına ve istihdam piyasasına katılma fırsatının zayıf olduğunu söyledi.


    Erdoğan'ın dün KölnArena adlı spor salonunda yaptığı konuşma sırasında, ''Asimilasyon bir insanlık suçudur'' şeklindeki sözlerini nasıl karşıladıkları sorusunu da Wilhelm, ''Bunu değerlendirmek benim görevim değil. Başbakan (Merkel), Almanca öğrenilmesiyle birlikte uyum için gerekli olan her türlü çabayı destekliyor. Politikacılar için dil bilgisi önemli'' diye yanıtladı.

    Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble ise Almanya'da yaşayan Türklere çağrıda bulunarak, uyum konusunda daha fazla çaba harcamalarını istedi.

    Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Erwin Huber de Türk eğitim kuruluşlarının gettolaşmaya yol açacağını savunarak, bunun sonucunda da ''Almanya'da küçük Türkiye''nin oluşacağını kaydetti..

    Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Genel Sekreteri Aiman Mayzek ise Erdoğan'ın konuşmasının, Türkler tarafından büyük bir coşkuyla karşılanmasının ''sorumlularının'' Alman politikacılar olduğunu belirterek, ''Burada gerçekten de paralel toplumlar oluşuyor, ancak bu konuda yanlış uyum politikasının da suçu var'' şeklinde konuştu




    Merkel Türk Okullarına Sıcak Bakmıyor Yorumları