Alman Bakan Böhmer'in Seçim Ofisinin, Yanan Evin Yakınında Olduğu Ortaya Çıktı   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-12-2008 (01:23)   Son Mesaj: 02-12-2008 (01:23)    Cevap: 0    Gösterim: 799  

    02-12-2008

    Alman Bakan Böhmer'in Seçim Ofisinin, Yanan Evin Yakınında Olduğu Ortaya Çıktı

    Alman Bakan Böhmer'in Seçim Ofisinin, Yanan Evin Yakınında Olduğu Ortaya Çıktı

    Almanya'nın Ludwigshafen şehrinde beşi çocuk, dördü kadın, toplam dokuz Türkün yanarak can verdiği evin hemen yakınında Federal Alman Hükümeti'nin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer'in seçim bürosunun olduğu ortaya çıktı.
    Olaydan birgün sonra şehrin dahil olduğu Rheinland-Pfalz eyaleti Başbakanı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Kurt Beck'le birlikte yanan eve gelerek incelemeler yapan ve burada yakınlarını kaybeden Türklere taziye ziyaretinde bulunan Alman bakan, olaydan sonra sık sık Ludwigshafen'daki Türklerle bir araya gelerek, olayın nedenini aydınlatma sözü vermişti. Olayın yaşandığı cadde olan Berliner Caddesi ile göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Böhmer'in seçim bürosunun bulunduğu Benckiser Caddesi kesişiyor. Böhmer'in seçim bürosu olay yerinden yaklaşık 300 metre uzakta bulunuyor. Böhmer, talihsiz olayın yaşandığı civarda ikamet eden kurban yakınlarıyla sık sık bir araya gelmiş ve onların acılarını paylaşmıştı. Angela Merkel hükümetinde Kasım 2005'ten beri Uyum ve Göçten sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürüten Böhmer, Eylül 2005'te yapılan genel seçimler öncesi de çalışmalarını bu ofisten yürütmüştü. Maria Böhmer, bu seçimlerde Hıristiyan Demokrat BirlikPartisi'nden (CDU) milletvekili seçilerek meclise girmişti.
    Bu arada olay yerinde soruşturma ekiplerinin incelemeleri devam ediyor. Pazartesi günü öğle saatlerinde yanan eve gelen soruşturma ekipleri polislerle birlikte olay yerinde incelemelerde bulundular. Binanın içine giren ve çevresinde incelemeler yapan ekibin çalışması yaklaşık bir saat sürdü. Ekipte bir de Türk uzman bulunuyordu. Incelemelerden sonra basına açıklama yapılmadı.

    Öte yandan AK Parti Manisa milletvekili Zafer Üskül başkanlığındaki Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Insan Haklakı Komisyonu üyelerinin de Salı günü elim hadisenin yaşandığı eve gelerek incelemelerde bulunacağı bildirildi. Üskül beraberindeki altı komisyon üyesiyle birlikte yanan evde inceleme yapıp, yetkililerden bilgi alacak. Üskül'ün ardından konuya ilişkin bir basın açıklaması yapması bekleniyor. Almanya'nın Münih kentine gelen Üskül ve ekibi ardından Köln, Düsseldortf ve Berlin'de temaslarda bulunacak. Komisyon, Almanya'da yaşayan vatandaşların sorunlarını inceleyecek.




    Alman Bakan Böhmer'in Seçim Ofisinin, Yanan Evin Yakınında Olduğu Ortaya Çıktı Yorumları