Türk İşadamları İş Yaptığı Ülkelere Geleneklerini de İhraç Ediyor   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-12-2008 (01:17)   Son Mesaj: 02-12-2008 (01:17)    Cevap: 0    Gösterim: 2220  

    02-12-2008

    Türk İşadamları İş Yaptığı Ülkelere Geleneklerini de İhraç Ediyor

    Genç Tüccarlar ve İşadamları Derneği (GETİAD) Başkanı Ali Süt, ihracat yaparken Türkiye'nin gelenek göreneklerini de iş yaptıkları yabancılara anlattıklarını söyledi. Karahayıt beldesinde GETİAD tarafından, "Dünyada Türkiye" konulu bir konferans düzenlendi. STV'nin Ayna programının sunucusu Saim Orhan'ın misafir olarak bulunduğu konferansa GETİAD Başkanı Süt, dernek üyeleri ve davetliler katıldı.

    Ali Süt, tüccarlar ve işadamları olarak her ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, "Örf ve âdetlerimizi, geleneklerimizi iş yaptığımız yabancı insanlara anlatmaya çalışıyoruz. Zamanında sömürge olmuş ülkelerin vatandaşlarına ise kendilerinin de insan olduklarını ve bunun için sevilmeye, değer vermeye layık olduklarını dile getiriyoruz." dedi.

    Orhan ise televizyon programlarıyla Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlandığını söyledi. Bir ülkenin dünyada söz sahibi olabilmesi ve sevilebilmesi için iyi tanınmasının şart olduğunu belirten Orhan, "Dünyaya kendini ne kadar tanıtırsan o kadar varsın, o kadar sevilirsin. Başkası yanlış tanıtır." diye konuştu. Avrupa ülkelerinin gittiği yere hiçbir şey vermediğini, sömürdüğünü anlatan Orhan, şunları kaydetti:

    "Ülkelerin madenini, elmasını, altınını, yakutunu alıp sömürmüş, bununla da kalmamış dinini, dilini, kültürünü yok etmişler. Bugün Afrika'daki birçok ülkede Almanya, Fransız, Portekiz, İngiltere, Hollanda gibi sömürgeci ülkelerin dilleri yaygın şekilde konuşuluyor. Osmanlı ecdadımız ise gittiği yerlere hanlar, hamamlar, insanların faydalanmaları için bir sürü yatırım yapmış."

    Nijerya'nın güneyinde beyazlardan nefret edildiğini aktaran Saim Orhan, "Öyle ki gece beyazların aracını durdurup öldürüyorlar, sonra araçlarını çalıyorlar. Ülkenin kuzeyinde ise beyazları çok seviyorlar. Güney Nijerya'da Avrupa devletleri büyük sömürü yapmış, halka çok acı çektirmiş. Halk da bugün onun intikamını almaya çalışıyor. Kuzey Nijerya ise belli bir dönem Osmanlı ile tanışmış. Osmanlı'nın adaleti, hoşgörüsü sebebiyle beyazlara hayran kalmışlar." şeklinde konuştu




    Türk İşadamları İş Yaptığı Ülkelere Geleneklerini de İhraç Ediyor Yorumları