Almanya: "Rusya Olmadan Sorunlar Çözülemez."   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-09-2008 (21:41)   Son Mesaj: 02-09-2008 (21:41)    Cevap: 0    Gösterim: 882  

    02-09-2008

    Almanya: "Rusya Olmadan Sorunlar Çözülemez."

    Münih'te gerçekleşen Güvenlik Konferansı'nda açıklamada bulunan Almanya Savunma Bakanı Josef Jung, NATO'nun Rusya ile daha aktif işbirliği kurması gerektiğini, Rusya olmadan ciddi herhangi bir sorunun çözümünün de mümkün olmadığını söyledi.

    Almanya Savunma Bakanı, "NATO-Rusya Konsey'ine çok büyük önem veriyoruz. Füze savunma sistemleri, Kosova'nın statü değişimi, uluslararası terörizm, nükleer silahsızlanma ve İran nükleer problemi gibi birçok konu konseyin gündeminde bulunuyor." dedi.


    Alman Bakan, tarafların her türlü farklı duruşlarına rağmen herkesin faydasına olacak güvenlik çözümlemeleri için çaba sarf edilmesini istedi. Bu yıl 44. düzenlenen Münih Konferansı'na devlet başkanı, başbakan ve etkili politikacılar davet edilerek küresel sorunlar hakkında görüş bildirmeleri isteniyor.

    NATO'nun eski Sovyet ülkelerine doğru genişlemesi, ABD'nin doğu Avrupa'ya yerleştirmeyi planladığı füze savunma sistemlerinden rahatsız olan Moskova, NATO ile ilişkilerinin temel anlaşmalarından biri olan AKKA anlaşmasını askıya almıştı.




    Almanya: "Rusya Olmadan Sorunlar Çözülemez." Yorumları