'Küçük Türkiye' Korkusu   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-09-2008 (21:36)   Son Mesaj: 02-09-2008 (21:36)    Cevap: 0    Gösterim: 865  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen yabanGülü

    02-09-2008

    'Küçük Türkiye' Korkusu

    Erdoğan'ın Almanya'da Türk eğitim kurumları açılması önerisine sert tepki gösteren Alman politikacılar, Erdoğan'ı ülkelerinde 'Küçük Türkiye' yaratmakla suçladı.
    Başbakan Angela Merkel'in Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) kardeş partisi Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi lideri Erwin Huber, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk okulları ve üniversiteleri açılması fikrini "entegresyonu zehirlemek" olarak değerlendirdi.


    Alman Bild gazetesine konuşan Huber, Türk okul ve üniversitelerinin Almanya'da kurulması halinde gettolar oluşacağını ve ülkesinin 'Küçük Türkiye' haline geleceğini savundu.

    Başbakan Erdoğan'ın okul önerisine destek veren Hıristiyan Birlik Partisi milletvekili Friedbert Pflüger ise, Almanya'da özel Türk üniversiteleri açılması önerisine sıcak baktığını söyledi.

    Almanya'da Başbakan Angele Merkel'la görüşen Erdoğan 9 Türkün feci şekilde hayatını kaybettiği Ludwigshafen kentini ziyaret etti. Merkel'la görüşmesi sırasında konuşan Erdoğan Almanya'daki Türklerin entegrasyonuna çok önem verdiğini söylemiş, bu ülkede Türk eğitim kurumları açılması önerisinde bulunmuştu. Erdoğan Türkiye'de Alman okulları bulunduğunu ve Alman üniversitesi kurulacağını da söyledi.

    Erdoğan'ın önerisinin yangın faciasına denk gelmesi Türk-Alman ilişkilerinde yeni bir döneme girildiği ve ilişkilerin zedeleneceği yorumlarına neden oldu

    kipchak bunu beğendi.



    'Küçük Türkiye' Korkusu Yorumları