Nabucco gaz hattı projesine Almanya'da imza attı.   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-08-2008 (11:26)   Son Mesaj: 02-08-2008 (11:26)    Cevap: 0    Gösterim: 892  

    02-08-2008

    Nabucco gaz hattı projesine Almanya'da imza attı.

    Viyana’da `Nabucco gaz hattı projesine´ katılan Almanya’nın RWE şirketi için imza töreni düzenlendi. Düzenlenen imza törenine Nabucco projesinde yer alan ülkelerin bakanları katıldı.

    Nabucco gaz hattı projesine Almanya'da imza attı.
    Avusturya’nın Ekonomi Bakanı Martin Bartenstein’ın başkanlık yaptığı konuşma masasında “son yıllarda yapılan en büyük projelerden biridir” dedi ve Almanya’nın bu projeye katılımını `doğru bir karar´ olarak niteledi. Türkiye’nin Enerji Bakanı Hilmi Güler konuşmasında “Bu proje Avrupa’nın sadece bir gaz temin projesi değil, aynı zamanda bir enerji barışıdır. Bu yol sadece gaz yolu değil barışın da yolu olacaktır” dedi. Güler ayrıca Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği’nde Bulgaristan’ın Enerji Bakanı ile bir araya geldi. Daha sonra OMV petrol şirketini ziyaret ederek şirket başkanı Wolfgang Ruttenstorfer ile görüştü.

    Bakanların yaptığı konuşmaların ardından imza törenine geçilmeden önce on beş dakika ara verildi. Verilen aradan sonra ülkelerin petrol şirket temsilcileri bir araya gelerek anlaşmayı imzaladı. Ülke bakanları, şirket temsilcilerinin arkasında ayakta durarak imza törenini takip ettiler. Anlaşmayı Türkiye’den Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Genel Müdürü Hüseyin Saltuk Düzyol imzaladı.

    İmza törenin ardından Bakan Hilmi Güler, Katar’da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün gezisine katılmak üzere Viyana’dan ayrıldı.




    Nabucco gaz hattı projesine Almanya'da imza attı. Yorumları