Erdoğanlı Afişe Suç Duyurusu   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-08-2008 (10:43)   Son Mesaj: 02-08-2008 (10:43)    Cevap: 0    Gösterim: 712  

    02-08-2008

    Erdoğanlı Afişe Suç Duyurusu

    Başbakan Erdoğan'ın Köln Ziyareti Nedeniyle Kentin Caddelerindeki Reklam Panolarına Asılan Afişler Sorun Oldu.

    Erdoğanlı Afişe Suç Duyurusu

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Köln ziyareti nedeniyle kentin caddelerindeki reklam panolarına asılan afişler sorun oldu.
    Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) hazırlattığı afişlerde, üzerine ayyıldız konulmasının Alman bayrağına hakaret olduğunu iddia eden bir Alman mühendis, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Wolfgang Bamberger adındaki mühendis, Alman bayrağının ’Bir İslam simgesi’ dediği hilal ile gösterildiğini öne sürerek, "Savcılık bir an önce harekete geçerek bu afişleri yasaklayarak toplatmalı" diye konuştu. Köln Savcılığı da ihbar üzerine soruşturma başlattı.


    UYUMU SİMGELEDİK UETD Başkanı Süleyman Arslan ise, afişin uyumun simgesi olarak iyi niyetle hazırlandığını belirterek, suç duyurusuna bir anlam veremediklerini söyledi. Arslan, şöyle konuştu: "Afişte iki toplumun birlikteliği sanatsal bir bakışla ve estetik açıdan ortaya koyulmaya çalışıldı. Bunun yanında iki bayrağın bu şekilde birleştirilmesi ilk defa yapılmıyor. Almanya’da düzenlenen 2006 Dünya Kupası’nda Bild Gazetesi, Türkler’in Alman Milli Takımı’nı desteğe çağırırken bunun aynısını kullanmıştı. Ve Almanlar’ın da çok hoşuna gitmişti. Biz bu afişi uyumun güzel bir simgesi olarak değerlendiriyoruz."




    Erdoğanlı Afişe Suç Duyurusu Yorumları