'PİS TÜRKLER, KÖKÜNÜ KAZIYIN' dendi   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-06-2008 (11:05)   Son Mesaj: 02-06-2008 (11:07)    Cevap: 2    Gösterim: 888  

    02-06-2008

    'PİS TÜRKLER, KÖKÜNÜ KAZIYIN' dendi

    'PİS TÜRKLER, KÖKÜNÜ KAZIYIN' dendi

    Almanya'nın güneybatısındaki Ludwigshafen'de yangın faciasında 9 Türk hayatını kaybetti. Yanan binanın 100 metre ötesindeki tren istasyonundaki "Pis Türkler, kökünü kazıyın" yazısı dikkat çekti.

    Yangın faciası, Almanya'nın Solingen kentinde 1993'te Neo-Naziler tarafından gerçekleştirilen ve 5 Türk'ün hayatını kaybettiği kundaklama eylemini hatırlattı.

    Yangında Medine (48), Hülya (31), Karanfil (4), Dilara (11), Döne (21), Kamil (3) ve Kenan Kaplan (2), Belma Özkaplı (22) ve İlyas Çağlar can verdi. Yangının aniden başlayıp kısa sürede üst katlara sıçraması da kundaklama ihtimalini ortaya çıkarmıştı.

    Yanan binanın 100 metre ötesinde bulunan tren istasyonundaki yazı da yangındaki şüpheleri artırıyor. Tren istasyonunda bulunan duvara "Pis Türkler, kökünü kazıyın" şeklinde bir ifade yazılmış.

    POLİS, KUNDAKLAMA İDDİALARINI İNCELİYOR

    Almanya'nın Ludwigshafen kentindeki bina yangınıyla ilgili olarak polis, kundaklama iddialarını araştırmaya başladı.

    Aylin ve Bedriye adlı iki kız kardeşin, bina içinde tahta merdivenlerin yanında bir Almanı yangın çıkartmaya çalışırken gördüklerini söylemeleri üzerine Ludwigshafen polisi, yangına neden olabilecek tüm olasılıklar üzerinde durulduğunu açıkladı.

    Polis sözcüsü Michael Lindner, çökme tehlikesi nedeniyle henüz binaya giremediklerini, şimdilik incelemelerini bir vinç sayesinde binanın çatısından yaptıklarını belirterek, ''Şu ana kadar başka ceset bulunmadı'' dedi.

    Lindner, bundan sonra başka bir ceset bulunacağını da tahmin etmediklerini, çünkü kayıp olarak aranan olmadığını kaydetti.

    YANGIN TÜRKLERİ TEDİRGİN ETTİ

    Almanya'nın batısındaki Herne kentinde, Türklerin çoğunlukta oturduğu bir binada çıkan yangında 16 kişi dumandan zehirlendi. Ludwigshafen'de 9 Türk'ün ölümü ardından Herne kentinde de yangın çıkması Türkleri tedirgin etti.

    Yangın, dört katlı binanın birinci katında çıktı. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. 7'si çocuk 16 kişinin durumunun iyi olduğu bildirildi. Olayı araştırmaya başladıklarını anlatan polis, Ludwigshafen'deki yangın ardından Herne'deki yangını duydukları anda çok endişelendiklerini belirtti.




    'PİS TÜRKLER, KÖKÜNÜ KAZIYIN' dendi Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  02-06-2008, 11:06


    allah ölenlere rahmet ailelerine sabir versin.insallah bunu yapanlarda bulunur ve cezalandirilir. bence burada birazda bizim hükümete is düsüyor. tabiki cesaret edebilirlerse.
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü

      Permalink - Mesaj no 2  02-06-2008, 11:07


    'PİS TÜRKLER, KÖKÜNÜ KAZIYIN' dendi

    Almanya'da Bir Binada Çıkan Yangında Gaziantepli Ailenin 4 Üyesi Hayatını Kaybetti, 6'sı Ağır 60 Kişi Yaralandı


    Almanya'nın Ludwigshafen Şehrinde Dün Öğleden Sonra Çıkan Yangında Gaziantepli Bir Ailenin 4 Üyesi Hayatını Kaybetti.

    Almanya'nın Ludwigshafen şehrinde dün öğleden sonra çıkan yangında Gaziantepli bir ailenin 4 üyesi hayatını kaybetti.

    Berliner Sokağı'nda altı kahvehane olarak işletilen ve Türklerin yaşadığı 4 katlı binada, 15.30 sıralarında doğalgaz sıkışması sonucu çıkan yangında 60 kişi de yaralandı. Polis, 5 kişinin hala kayıp olduğunu belirtti.

    Yapılan açıklamada, yangında ölenlerin Belma Kaplan, Done Kaplan, Medine Kaplan ve Hülya Kaplan olduğu bildirildi. Cevdet Kaplan, 3 yaşındaki Kamil Kaplan ile Sıla ve Derya Kaplan'ın sağlık durumları ise ciddiyetini koruyor.

    Olayda, aralarında 13 çocuk, 15 polis memuru ve 5 itfaiye erinin bulunduğu toplam 60 kişinin yaralandığı belirtildi. Hastane yetkilileri, polis memurlarından 2'sinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

    Bu arada görgü şahitleri, yangın sırasında üst katlarda mahsur kalanların pencerelere çıkarak uzun süre itfaiye ve kurtarma ekiplerinin gelmesini bekledikleri, ancak yardımın gecikmesi üzerine kendilerini pencerelerden attıklarını söyledi. Yetkililer, ağır yaralanmaların da bu atmalar sırasında meydana geldiğini söyledi.

    Binanın Gaziantepli aile tarafından 12 yıl önce satın alındığı ve ailenin emlak alım satışı işi yaptığı öğrenildi.

    Gaziantepli 6 ailenin yaşadığı binada soğutma çalışmaları devam ediyor.
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü